Lista ljubavnih i božićnih filmova za slatki kraj 2021. godine

Lista ljubavnih i božićnih filmova za
slatki kraj 2021. godine

Napokon smo stigli do najslađeg dijela prosinca, vjerujemo da će Badnjak mnogi provesti u krugu obitelji. Neki već danas otvaraju poklone, dok drugi sitno broje do sutra, ali zasigurno većina planira posebno obiteljsko druženje večeras. Nakon večere i uživanja u druženju, jedino što nam preostaje je zavaliti se u sofu, okupiti obitelj i pogledati neki baš dobar, feel-good film. Prekopali smo što se nudi na televiziji i savršenu filmsku preporuku imamo već za večerašnje izležavanje, no, nekoliko nas najšarmantnijih filmova očekuje sve do kraja godine. Ova 2021. godina bila je još jedna godina privikavanja, godina u kojoj smo se djelomice vratili normalnoj svakodnevici, ali osjećaj nesigurnosti i brige još uvijek su prisutni zbog situacije u svijetu. Upravo iz tog razloga vrijeme koje odbrojavamo do Nove godine želimo provesti što ugodnije, uz cosy atmosferu dnevnog boravka i smijeh.

Filmovi će biti ultimativan način kako provesti hladne večeri, komedije smještene u božićno razdoblje posebno će nas veseliti, a mi smo na kanalima FOX Movies i FOX Life pronašli one najslađe.

Bridget Jones: Na rubu pameti

  • petak, 24.12. u 21h, FOX Life

Ovaj tjedan gledamo upravo jednu od omiljenih nam filmskih junakinja – nespretna, šašava i urnebesna Bridget Jones vraća se na ekran u drugom filmskom nastavku Bridget Jones: Na rubu pameti. Film ponovno okuplja naš omiljeni trio – Renee Zellweger, Colina Firtha i Hugha Granta, a prikazuje nam s čim se sve Bridget Jones mora suočiti nakon što napokon uđe u vezu svojih snova. Film će vas, garantiramo vam, nasmijati uz sve zgode u koje će se naša protagonistica uvaliti: od nagađanja da je njezin partner vara preko očijukanja s drugim pa sve do odlaska u ženski zatvor u kojem se teško snalazi. Potraga za savršenim filmom za Badnju večer je gotova jer će ovo biti idealan odabir za sve odrasle članove obitelji.

Zločesti Djed Mraz 2

  • subota, 25.12. u 20h, FOX Movies

Billy Bob Thornton još je 2003. godine postao naš omiljeni antagonist božićnih filmova. Naslov Zločesti djedica u kojem glumi s Tonyjem Coxom, Brettom Kellyjem, Kathy Bates, Christinom Hendricks i drugima prikazuje Thorntona u ulozi Willieja Sokea, raskalašenog i pomalo izgubljenog čovjeka koji dane provodi uz koju čašu previše i nikako ne može zadržati posao. Međutim, spletom okolnosti i zahvaljujući novom prijateljstvu uspijeva pronaći svoj sretan kraj. Zločesti djedica 2 vodi nas u njegov život 13 godina nakon događanja iz prvog filma i otkriva da taj kraj ipak nije bio tako idiličan. Štoviše, Williejev je život ponovno u neredu, ogorčen je, a u takvom stanju u suradnji sa svojim prijateljem Marcusom odlazi u Chicago u pljačku dobrotvorne akcije. Ako ste ljubitelji crnih komedija kojima ne manjka apsurdnih situacija, kao i psovki, onda bi vas ovaj film mogao dobro nasmijati na sam Božić.

Božićni makeover

  • četvrtak, 30.12. u 21h, FOX Life

Vratimo se, ipak, na romantične komedije koje su ipak favorit velikoj većini. Ovih blagdana FOX programi donose bogatu ponudu jednostavnih, preslatkih romantičnih komedija koje volimo iznova gledati svakog Božića, iako nemaju status božićnih klasika kao, primjerice, filmovi o Bridget Jones. Oni su zabavni, šarmantni i jednostavne radnje, a jedan je takav upravo Božićni makeover. Radnja prati Haley, zaposlenicu marketinške firme koja silno želi zasluženo promaknuće. Međutim, njezin šef ima još jedan plan prije nego što se to obistini – šalje ju u božićni kamp kako bi pokušala sklopiti posao s novim klijentom odnosno tvornicom igračaka i tako stvoriti uspješnu božićnu kampanju o kojoj će svi pričati. Iako dolazi u kamp željna poslovnih prilika, Haley ubrzo upoznaje sina direktora kampa Jeffa. Upravo cijela avantura u kampu podsjetit će Haley da posao možda ne bi uvijek trebala stavljati na prvo mjesto.

Moja jedina božićna želja

  • četvrtak, 30.12. u 16h, FOX Movies

A sada nešto sasvim drugačije – mjuzikl drama koja donosi priču kakvu zaista nikad niste čuli. Radnja nas upoznaje s Jackie Turner (Amber Riley), uspješnom studenticom koja je imala teško djetinjstvo, preživjela je nasilje, a obitelj ju je u konačnici ostavila. Iako je uspjela potpuno preokrenuti život, Jackie se ovih blagdana osjeća iznimno usamljeno. Provest će još jedan Božić sama na kampusu, dok su njezini kolege na putu svojim obiteljima. Kako bi to izbjegla, sine joj bizarna, ali učinkovita ideja pa tako objavi oglas u kojem traži obitelj za Božić, a nudi i plaćenu satnicu. Osim što vrlo brzo primi desetke prijava, Jackie se počinju javljati brojni jednako izgubljeni i usamljeni ljudi koji je inspiriraju da organizira veliko obiteljsko okupljanje za sve koji se osjećaju tako.

Snježno bijeli Božić

  • ponedjeljak, 27.12. u 10h, FOX Movies

Blagdanska jutra omiljen su nam dio dana, a za prvi ponedjeljak nakon Božića imamo ultimativni plan: palačinke za doručak i preslatki božićni film inspiriran klasičnom bajkom o Snjeguljici. Radnja ovog obiteljskog filma odnosno komedije prati Biancu Snow, mladu ženu koja je nedavno izgubila oca. Njezina zla maćeha ima plan kako bi joj uzela cijelo nasljedstvo i konačno se obogatila kako silno priželjkuje. Zla Victorija zna tko joj može pomoći da joj to i uspije, međutim, ne računa da će uz nekoliko čarobnih božićnih prijatelja, Bianca sve nadvladati. Ovaj je film šarmantan odabir za uživanje s cijelom obitelji na blagdansko jutro!

Raspored svih filmova i serija na FOX programima pronađite ovdje.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori