5 filmova koji će vas odmah oraspoložiti

5 filmova koji će vas odmah oraspoložiti

Lost in Translation 3

Kraj je tjedna i planirate jednu opuštajuću filmsku večer. Nakon filmova razne tematike, na red dolaze napokon oni koji će u vama pobuditi onaj osjećaj mira, ugode, zadovoljstva… Neki su komedije, neki drame, no svima je zajedničko da će večer učiniti iznimno lijepom i ugodnom. Ovo su naši prijedlozi…

Lost in Translation, Izgubljeni u prijevodu

Ovaj hvaljeni američki film, spoj drame i komedije, iz 2003. godine. Riječ je o drugom filmu redateljice Sofie Coppole. Radnja se odvija oko dvoje usamljenih Amerikanaca (glume ih izvrsni Bill Murray i Scarlett Johansson) koji se sprijatelje u Japanu, gdje su se slučajno upoznali, primijete da su srodne duše te razviju duboku privrženost jedno prema drugom, koja ima tragove platonske ljubavi. I Murray i Johansson nagrađeni su prestižnim filmskim nagradama.

La grande bellezza

65-godišnji Jep imućni je bon vivant koji od se još od mladosti nije okušao u svojem spisateljskom talentu. Film Paola Sorrentina predstavlja moćnu i evokativnu priču o hedonizmu i izgubljenoj ljubavi, ali i izniman portret današnjeg Rima, gdje je život svojevrsni performans, a grad njegova pozornica.

La grande bellezza

Bande à Part

Bande à Part je Nouvelle vague film slavnog režisera Jean-Luc Godarda. Film je adaptacija romana iz 1958., američke spisateljice Dolores Hitchens. Godard je film opisao kao spoj Alise u zemlji čudesa i Franza Kafke. U filmu glumi odlična Ana Krina, jedna od glumica koja je obilježila francuski novi val.

Bande à Part

Amélie

Amélie je francuska romantična komedija s blagim dodirom fantazije iz 2001. koju je režirao Jean-Pierre Jeunet. Priča se vrti oko mlade djevojke iz naslova koja traži ljubav sebi i drugima u Parizu. Film je stekao visoku reputaciju i međunarodni uspjeh te je postao jedan od najpoznatijih ostvarenja francuske kinematografije. Zanimljivo je da je Filmski festival u Cannesu je odbio uključiti film u svoj program i nominirati ga za Zlatnu palmu jer nije bio dovoljno zanimljiv. Kao posljedicu, primio je puno kritika i prosvjednih nota iz cijele Francuske.

Amelie cover

Sideways, Stranputica

Film o međuljudskim odnosima i vinu iz Napa Valley. Niti više, niti manje. Ljubav, nevjera, napetost, tuga i zabava začinjene putevima Napa vinograda i svim prekrasnim okusima vina. I da, Paul Giamatti u jednom od svojih boljih glumačkih izdanja.

Sideways

Učitati još
Zatvori