3 animirane serije zbog kojih se nećete prestati smijati

3 animirane serije zbog kojih se
nećete prestati smijati

F is for Family

Tijekom zimskih blagdana uhvatili smo se Netflixa i bengali jako mnogo serija, no ono što nas je možda najviše razveselilo i nasmijalo tri su animirane serije. Vjerujemo da su mnogi čuli za njih, a i gledali ih, no dobre stvari valja ponoviti, a za one koje ih još nisu gledali – toplo preporučujemo da odvoje jedan vikend i krenu redom. Slijedit će salva smijeha koja će trajati satima. Humor je odličan, brz, oštrouman, situacije su skoro pa nezamislive, a karakterizacija likova je fantastična.

F is for Family

Prva serija je F is for Family čiji kreator, slavni komičar Bill Burr, daje glas i karakter glavnom liku, a uz njega u seriji slušamo još Lauru Dern i Sama Rockwella. Bill Burr nije sam kreirao seriju, uz njega su još Michael Price, te produkcijske kuće Gaumont International Television i Vince Vaughn sa svojom Wild West Television. premijera prve sezone bila je u prosincu 2015, dok je treća puštena 30. studenog 2018.

Serija prati peteročlanu obitelj koja živi u tipičnom američkom predgrađu, vrijeme radnje je 1973. godina i iz epizode u epizodu gledamo što im se sve dešava u njihovom mikrokozmosu – od problema koje imaju sa srednjim sinom, najstarijim sinom koji želi biti rock zvijezda, mlađom kćerkom koja je natprosječno inteligentna i sanja o tome da bude astronaut (a nitko ju ne shvaća ozbiljno jer se radi o periodu 1970-ih kada je dominantna još uvijek šovinistička perspektiva o podjeli zanimanjima, pa tako na paradi dobiva ulogu tajnice školskog svemirskog tima što ju iznimno pogađa i ljuti) te svim susjedima, kolegama i prijateljima koji ih okružuju.

Serija donosi humorističan (a opet jako brutalan i iskren) prikaz rasizma, šovinizma, diskriminacije po svim mogućim osnovama, a sve to kroz prizmu čovjeka koji je zapravo dobar, samo što se teško snalazi u vremenu i prostoru u kojem jest. Bill Burr je genijalan kao otac. Njegov specifičan glas savršeno je sjeo uz lik oca, i uopće ga nismo nakon prve epizode vezali uz njegove stand up nastupe. Serija je 2017. osvojila Emmy nagradu za ‘Outstanding Character Voice-Over Performance’.  Tri sezone, prva po šest epizoda, ostale dvije po deset, odbingeat ćete u jednom vikendu. Garantirano. Nećete moći stati.

F is for Family

F is for Family

BoJack Horseman

Nakon F is for Family okrenuli smo se dobro poznatoj i odličnoj seriji BoJack Horseman. Seriju je kreirao Raphael Bob-Waksberg. dok ju je animirala Lisa Hanawalt. Serija donosi likove čiji su glas i karakter dali Will Arnett (kao glavni lik), Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins i Aaron Paul. BoJack Horseman je serija koja satirički propitkuje tekuće političke događaje, show business i puna je depresije, trauma, ovisnosti, autodestruktivnog ponašanja, rasizma, seksizma… Mjesto radnje je uglavnom Hollywood (češće spominjani Hollwoo jer je slovo D uništenu tijekom jednog romantičnog poteza), u alternativnom prostoru i vremenu gdje ljudi i antropomorfne životinje žive zajedno. I glavni lik je BoJack Horeman, čovjekoliki konj koji planira povratiti svoju staru holivudsku slavu autobiografijom koju priča i diktira spisateljici Diane Nguyen. Seriju je magazin Thrillist 2018. godine proglasio najboljom originalnom Netflixovom serijom ikada. Do sada smo gledali pet sezona, a treća dolazi tijekom ove godine. Serija je osvojila 11 prestižnih televizijskih nagrada i bila nominirana čak 27 puta.

BoJack Horseman

BoJack Horseman

BoJack Horseman

Family Guy

Za kraj – Family Guy. Seth MacFarlane je autor, producent, pisac, glas i karakter velikoj većini likova. Serija se počela prikazivati 1999. godine kada je MacFarlane napravio dva animirana filma i odlučio ih spojiti u seriju. Iznio je svoju ideju Foxu 1998. i 1999. Family Guy serija donosi priču o Griffinovima – otac i majka Peter i Louis, njihova djeca Meg, Chris i Stewie i njihov antropomorfan pas Brian. Mjesto radnje je izmišljeno mjesto Quahog na Rhode Islandu. Obitelj je tipično radnička, otac je tzv blue-collar radnik, majka je domaćica i učiteljica klavira i zapravo potječe iz iznimno bogate obitelji Pewterschmidt. Cijela obitelj je karakterno jako zanimljiva i izuzetno zabavna, no vrhunac je njihov pas koji puši cigarete, pije martini i daje oštroumne replike. No, ipak ga svi nekako smatraju ‘samo’ kućnim ljubimcem.

Nakon što ćete pogledati par epizoda, nikako se nećete moći otarasiti karaktera Meg svaki put kada ugledate Milu Kunis u medijima jer je upravo ona stoji iza tog lika, a i iza još njih nekoliko sporednih. Seth Green daje glas Chrisu Griffinu i, naravno još nekoliko njih sporednih, dok Seth MacFarlane daje glasove Peteru Griffinu, Stewieju Griffinu, Brianu Griffinu i još mnogima. Od početka prikazivanja 31. siječnja 1999. godine serija je doživjela svakakve trenutke, od otkazivanja na Foxu pa do ponovnog prikazivanja na Adult Swimu, da bi se vratila na Fox. Emitirano je sedamnaest sezona do sada i seriji se još ne vidi kraj. Serija je dobila i svoj spinoff, The Cleveland Show, imala je i crossover sa Simpsonima u epizodi ‘The Simpsons Guy’ iz 2014. 2013. proglašena je najboljom animiranom serijom svih vremena.

Family Guy

Family Guy

Family Guy

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori