Još dva tjedna do druge sezone serije 13 Reasons Why

Još dva tjedna do druge sezone
serije 13 Reasons Why

13-reasons-why-5

Hannah

13 Reasons Why ulazi u novu sezonu

Prva sezona serije 13 Reasons Why prošle je godine zaista odjeknula. Možda nigdje toliko kao na američkom tržištu, ali centralna tema samoubojstva i način na koji je ekranizirana prema istoimenoj knjizi, provlačila se kroz brojne novinske naslove. Pritužbe, ali i sudske tužbe, vezane uz tešku temu samo su pljuštale, do te mjere da se sumnjalo da druge sezone uopće neće biti.

No nakon što je Netflix potvrdio kako u drugu sezonu ulazi 2018. godine, postavilo se pitanje što će sada biti fokus radnje. I uz novi teaser sada znamo da će se nastaviti u nekoliko glavnih pravaca. Jedan od njih će biti seksualno zlostavljanje – Jessica (Alisha Boe) je na samom kraju prve sezone napokon priznala sebi i drugima što se dogodilo te noći s Bryceom (Justin Walker), a u novim će se epizodama morati suočiti s oporavkom. No to nije jedini moment u kojem ćemo se susresti s ovom krucijalnom temom u društvu danas.

Jessica

Jessica

Prvu smo sezonu pratili kroz kazete, a druga će se razvijati kroz veliko suđenje u kojem Hannini roditelji žele odgovornost za njenu smrt svaliti na školu. Kako će učenici svjedočiti tako ćemo doznati nove tajne. Najveća od njih uključivat će serijsko zlostavljanje koje se odvijalo na području škole i u čijem su zataškavanju pomagali mnogi.

No osim toga, oporavak će biti krovna tema i za druge likove. Kako će se Clay (Dylan Minnette) nositi s Hanninim samoubojstvom, što je Tyler (Devin Druid) naumio s oružjem koje smo vidjeli u posljednjoj epizodi, tko su novi likovi koji su uvedeni u priču, a gdje su sada svi stari likovi, doznat ćemo 18. svibnja kada serija stigne na Netflix.

13-reasons-why-4

Pogledajte teaser u nastavku, a ako još niste – imate još dva tjedna vremena za cijelu prvu sezonu.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori