Ekskluzivna premijera nove serije Sumrak templara

Ekskluzivna premijera nove
serije Sumrak templara

Uzbudljive vijesti za sve ljubitelje povijesnih serija

Home Box Office, vodeća televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru nove povijesne serije Knightfall tj. Sumrak templara. Neupitno je da će ova nova serija donjeti osvježenje na televizijske ekrane, a posebno će obradovati ljubitelje vitezova templara, najtajanstvenijeg vojnog poretka srednjeg vijeka zaduženog za zaštitu najcjenjenije kršćanske relikvije – Svetog grala.

Sumrak templara do detalja otkriva tko su bili članovi ovog legendarnog bratstva ratnika- redovnika, kako su živjeli i sa kojim vjerovanjima su umrli. Ova uzbudljiva serija je uz brojne lokacije snimana i u Dubrovniku. Na HBO kanalu premijera će biti 08. prosinca u 20 sati dok će se po jedna nova epizoda emitirati svakog petka u istom terminu.

Sumrak templara

Ova fantastična serija zalazi duboko u tajni svijet legendarnog bratstva ratničkih redovnika. Od njihovih bitaka u Svetoj Zemlji i kompleksnog odnosa s kraljem Francuske, do izdaje koja je naposljetku dovela do njihova tragičnog raspada, priča o vitezovima templarima dosad nije bila u potpunosti ispričana.

kntf

Kroz deset epizoda uvodi gledatelje u svijet srednjovijekovne politike i ratovanja Vitezova templara. Priča počinje u vrijeme nakon pada grada Acrea, posljednjeg utočišta Templara u Svetoj zemlji, gdje je izgubljen Sveti gral. Nakon puno godina, pojavljuje se trag koji ukazuje na lokaciju Svetog grala i šalje Templare, predvođene hrabrim i tvrdoglavim Vitezom Templarom Landryjem (Tom Cullen), na misiju da ga pronađu.

sabrina

Kompletna priča o Vitezovima Templarima do sada nikada nije bila prikazana – od njihovih bitki u Svetoj zemlji i sukoba sa kraljem Francuske, do mračnih događaja koji su prethodili propasti Templarskog reda 1307. godine na petak 13. – datum koji je postao sinonim za lošu sreću.

U glavnim ulogama su…

Pored Toma Cullena (Downton Abbey) koji tumači glavnu ulogu, glumačku postavu čine i Pádraic Delaney („Tudori“) u ulozi Gawaina, jednog od najboljih mačevalaca Templarskog reda koji je obogaljen u Acreu, te Simon Merrells („Spartak“) kao odlučan, hrabar i odlučan vitez Tancrede, koji više od svega poštuje svoje templarske zavjete. Serija je bogata povijesnim likovima kao što su papa Bonifacije VIII, Sveti vođa Vitezova Templara kojeg tumači Jim Carter („Downton Abbey“), zatim moćna kraljica Navarre, Ivana, koju tumači Olivija Ross („Rat i mir“), udata za francuskog kralja Filipa IV (u ovoj ulozi našao se Ed Stoppard („Kruna“), koji teži da učvrsti svoju veliku moć uz pomoć pragmatičnog odvjetnika Williama De Nogaret kojeg igra Julian Ovenden („Downton Abbey“) i princeza Isabella, kćerka kraljice Ivane i kralja Filipa čija uloga je povjerena Sabrina Bartlett („Da Vincijevi demoni“).

Seriju možete pratiti putem HBO-ove internet usluge videa na zahtjev, HBO GO, koji je od 29. studenog dostupna svim korisnicima u Hrvatskoj direktno putem OTT poslovnog modela. Tako se svi ljubitelji serija, filmova i ostalog kvalitetnog sadržaja sada mogu pretplatiti na HBO GO direktno na hbogo.hr  internetskoj stranici.

downton

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori