Ovo su najzanimljivija događanja u tjednu pred nama

Ovo su najzanimljivija događanja
u tjednu pred nama

Prvi tjedan kolovoza u Zagrebu donosi nam pregršt zanimljivih događanja. Koncerti, projekcije filmova, radionice, donosimo pregled nama najinteresantnijih.

Dobar dokumentarac ponedjeljkom u Art parku

Gledamo dokumentarce ponedjeljkom na travi Art parka na Ribnjaku. Ponesite dekice i uživajte u filmovima pod zvjezdanim nebom. Svi filmovi počinju u 21 sat. Sutra je na rasporedu film Projekt: baka (Bálint Révész, Mađarska, UK, 93′). Tri unuka kreću sa svojim bakama na anarhističko putovanje u prošlost. Kako funkcioniraju uspomene? Mogu li se doživljaji prenositi s koljena na koljeno? Kako čin pripovijedanja mijenja doživljaj? Tri mladića i njihove bake istražuju njihovo povijesno i osobno nasljeđe – tu su britanska špijunka s jetkim smislom za humor, mađarska komunistkinja koja je preživjela Holokaust, i njemačka plesačica čiji se pogled u prošlost pokaže kao najbolniji.

Cura i Dečko na krovu Pidžama kućice

U petak na terasi Močvare tj na mjestu koji se zove krov Pidžama kućice sviraju Cura i Dečko. Koncert počinje u 20 sati a mjesto možete rezervirati na mochvara.hr/terasa ili putem telefona 01 6159 667. Upad je besplatan, a donacije su poželjne! Cura i Dečko glazbeno su zaljubljeni par kojeg čine Ivan Marojević i Vanesa Petrac. Svoj uzbudljivi live-act eksperiment prožet mekanim ritmovima, nježnim melodijama, sintevima i loopovima započeli su prije 3 godine, a za njima je jedan samo-izdan EP “Cura i Dečko Idu na Vikend”, kao i brojni singlovi iz vlastite produkcije. Članovi su improvizacijskih kolektiva “Tu za To” i “Nomad Jam”.

Ljeto u The Beertiji

U najvećem vrtu s prirodnim vrtom i hladom u centru Zagreba do 15.9. možete uživati u brojnim glazbenim događanjima i najvećim izborom piva. Ovaj vrt poznat je po skulpturama glazbenih r´n´r ikona i bogatom programu urbane kulture. Dođite se opustiti u zelenu oazu i osvježite se hladnim pićem. Pratite njihove tjedne programe na njihovim stranicama.

Močvarni dnevni boravak: Yoga u Močvari

Ovog ljeta u sklopu Močvarnog dnevnog boravka organiziraju se vođeni satovi yoge svake srijede u 19 sati u dvorištu Močvare i Jedinstva! Broj prijava je ograničen na 10, pa obavezno trebate potvrditi svoj dolazak za svaku radionicu na mail dnevniboravak@mochvara.hr. Pošaljite svoje ime i prezime, datum koji vam odgovara i da li vam je potreban mat za vježbanje. O instruktoricama možete više pročitati ovdje.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori