Koncerti, besplatna umjetnička vodstva, buvljaci… čeka nas zanimljiv vikend u Zagrebu
Koncerti, besplatna umjetnička vodstva, buvljaci… čeka nas zanimljiv vikend u Zagrebu

Koncerti, besplatna umjetnička vodstva, buvljaci… čeka nas zanimljiv vikend u Zagrebu

S krajem radnog tjedna stižu i prijedlozi kako provesti vikend u Zagrebu! U petak navečer startamo sa sjajnim koncertima, dok je subota rezervirana za sjajna dnevna druženja. Najzanimljivija događanja smo okupili na jednom mjestu, a otkrivamo ih u nastavku teksta.

zagreb

Dvije besplatne umjetničke ture

Centar za kulturu Trešnjevka i njegov projekt Mapiranje Trešnjevke vodi svoje građane u okviru projekta Tura kultura u besplatan posjet Etnografskom muzeju. On će se održati u subotu, 15. listopada, a kroz muzej će nas provesti muzejska pedagoginja Željka Jelavić. Broj sudionika je ograničen i obavezne, a prijaviti se možete na mapiranjetresnjevke@gmail.com.

U nedjelju, 16. listopada svi zainteresirani mogu sudjelovati u besplatnoj street art turi pod vdostvom grafitera Leona GSK. Polazak je ispred Turističko informativnog centra na Trgu bana Josipa Jelačića 11, a predviđeno je trajanje od dva sata. Obavezna je prijava, a to možete učiniti ovdje. 

koncert

Hit glazbena događanja

Trenutno dominantna trap zvijezda Hiljson Mandela zakazao je glazbenu poslasticu fanovima u petak, 14. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Član popularnog trap kolektiva KUKU$ i jedan od pionira žanra trapa u Hrvatskoj, nastupit će na najvećem samostalnom koncertu dosad, a predstavit će i aktualni hit-album Mandela Effect. S popularnim glazbenikom imali smo priliku ekskluzivno razgovarati netom prije koncerta, a spomenuti razgovor možete pročitati ovdje.

Petak nam donosi i drugi slavljenički koncert grupe Hladno pivo na kojem će sa zagrebačkom publikom proslaviti 35 godina rada. Koncert je rasprodan u rekordnom roku, a publiku čekaju dva sata sjajne svirke i legendarnih hitova.

Povratak na plesni podij

Klupska scena obiluje događanjima koje možete posjetiti ove subote, a mi smo ovoga puta istaknuli The Best Reunion Festival koji party vraća u jedan od legendarnih zagrebačkih klubova.

Festival okuplja odabranu ekipu od 11 poznatih zagrebačkih DJ-a, kojima će ovo biti prvi zajednički nastup. Party koji starta u 23 sata će potrajati sve do 12 sati ujutro, a pravi je to poziv za sve generacije da (pr)ožive nezaboravne partijanerske dane na ovom ultimativnom klupskom retro spektaklu koji se nikad više na ovakav način i s ovakvim line up-om neće ponoviti.

buvljak

Subota i održivi shopping – dobitna kombinacija

Subota nam donosi i priliku da obnovimo jesensku garderobu na cjenovno prihvatljiv i održiv način – kupovinom na buvljacima. U Garaži Kamba, u samom centru Zagreba od 12-19 sati održat će se Pandan Pop-Up. Ova vintage & second hand online trgovina po prvi puta će potencijalnim kupcima ponuditi 80-ak unikatnih komada kojima mogu osvježiti svoju garderobu.

Istog dana na platou kluba Boogaloo će se, od 10 do 17 sati, održati prvo jesensko izdanje Ful Kul buvljaka. Osim second-hand i vintage odjeće, ondje ćete moći pronaći i  gramofonske ploče, CD-e, rukotvorine, knjige i stripove. Za dobru atmosferu će se pobrinuti DJ Tomi Phantasma.

Treća opcija je Pink buvljak, koji je obilježen humanitarnim karakterom jer se donacijama podupire rad inicijative Ljudi za ljude, a koji će se održati u sklopu bara Grof Melin.

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori