Daniel Day-Lewis kao slavni modni dizajner

Daniel Day-Lewis kao slavni modni dizajner

gallery-1486143733-hbz-daniel-day-lewis-index

Poznati i cijenjeni režiser Paul Thomas Anderson krenuo je u realizaciju svog novog filma u kojemu će opet raditi sa slavnim Danielom Day-Lewisom. Zajedno su ostavili trag u filmskoj industiji i Hollywoodu s filmom Bit će krvi (‘There Will Be Blood’) iz 2008. godine za koju je ulogu Daniel Day-Lewis nagrađen i Oscarom.

Novi Andersonov film bavi se modnom industrijom 1950.-ih, u Londonu. Priča otkriva život o beskompromisnom modnom dizajneru koji kreira za visoko društvo i kraljevsku obitelj. Ovaj tjedan objavljena je fotografija sa seta gdje vidimo Daniela Day-Lewisa kako stoji na groblju u plavom kaputu i sivim hlačama karakterističnim za to doba. Mediji se referiraju na film nazivom ‘Phantom Thread’.

U1045856

Kada je projekt najavljen prošlog lipnja, pretpostavlja se da se radi o Charlesu Jamesu koji je utabanao svoj modni put s ekstravagantnim balskim haljinama za visoko društvo 1930.-ih, 1940.-ih i 1950.-ih. Njega je prijatelj Bill Cunningham jednom opisao kao ‘Einsteinom mode’. Londonsko okružje, gdje se Daniel Day-Lewis, nalazi na snimanju to donekle niječe, no isto tako možda film donosi posljednje godine dizajnerovog života – naime, James je bio neprikosnoveni perfekcionist, jednom je proveo tri godine i potrošio 20000$ popravljajući rukav haljine.

U filmu još glume Lesley Manville (‘Another Year’, ‘Mr. Turner’), Vicky Krieps (‘Hanna’, ‘A Most Wanted Man’), dok je za kostime zaslužan česti Andersonov suradnik Mark Bridges (‘The Artist’). Film dolazi u kina krajem 2017., taman za utrku za Oscara.

JAMES 2

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori