Fora prijedlog za izlazak petkom

Fora prijedlog za izlazak petkom

15442323_717938335030659_6064847909158870211_n

Ako do sada niste bili u prilici prisustvovati i sudjelovati u zanimljivom performansu umjetnica Monike Meglić, Martine Miholić i Mije Orsag večeras je odlična prilika ispraviti tu grešku. Tri mlade umjetnice iz Zagreba u klubu KIC u sklopu Europskog biciklističkog izazova izvest će performans “Cugaj s umjetnicom – svaka ima svoj karton”.
Na prvu naziv performansa doima se kontradiktorno ovom hvale vrijednom projektu, no upravo ideja performansa je problematiziranje alkohola u hrvatskom društvu.

Umjetnice ovim performansom propituju i osvrću našu pozornost na svakodnevnu konzumaciju alkohola posebno na otvorenjima izložbi, ali i na poslovnom večerama, u dobrom društvu, uz dobar ručak ili na domjencima, značajnim društvenim događajima i susretima. “Pivo je ljeti naš najuobičajeniji alat za osvježenje, a rakija liječi sve – od udarca u koljeno do želučanih tegoba. Nerijetko i prvi sastanci počinju alkoholnim pićima (”malo samo, protiv treme’’)”. Posrijedi je dakle kritičko sučeljavanje s problemima s kojima se susrećemo u svakodnevici i zabava utemeljena na tradicionalnoj povezanosti alkohola i ovdašnjeg stila života.

111

Nakon što zajedno s jednom od umjetnica iskapite piće, a sve u sklopu projekta, umjetnica i zainteresirani posjetitelj uz ćašicu popričaju, a potom ljubitelji umjetnosti svoje dojmove upisuju u karton koji podsjeća na onaj iz liječničke ordinacije. Druženje traje ne duže od 10 do 15 minuta, taman za jedan ne prekratak i ne predug razgovor.
Kako se posjetitelji izmjenjuju, tako i količina alkohola u organizmu umjetnica raste, a komentari u kartonima se neminovno mijenjaju.

28.8.Zlati-Ajngel-Varaždin-Špancirfest

U sklopu ovogodišnjeg Europskog biciklističkog izazova organiziran je i umjetnički program te je do sada u klubu KIC-a u Preradovićevoj 5 u Zagrebu održano Druženje s Da Vinci Bikers-ima a jedan od Biker-a, Stipan Tadić, izradio je mural u Koturaškoj ulici kao podsjetnik na prvu biciklističku utrku u Zagrebu održanu prije točno 130 godina, na prvi biciklistički stadion koji se izgradio prije 122 godine upravo u Koturaškoj ulici ali i u znak obilježavanja desete godine Da Vinci Bikersa. U Klubu KIC mogu se pronaći dvije police prepune literature na temu bicikla i biciklizma, ali možete vidjeti plakat Bane Milenkovića iz 1985.godine i multimedijalni rad Alema Korkuta ‘Citylines: Pilgrimage’.

DSC_2023-2

Foto: KIC, Screenshot

Učitati još
Zatvori