Cooltura: Divna djela ženskih umjetnica, hype serija i još puno vijesti koje će vam uljepšati nedjelju

Cooltura: Divna djela ženskih umjetnica, hype serija i još puno vijesti koje će vam uljepšati nedjelju

Još jedna nedjelja donosi Coolturu – pregled najuzbudljivijih vijesti iz svijeta filma, TV industrije, glazbe, arhitekture, umjetnosti i književnosti! Tjedan iza nas obilježila nam je nekolicina intrigantnih kulturnih noviteta, a uoči Dana žena predstavili smo vam ženske umjetnice i njihova divna djela u koja ćete se zaljubiti.

Cool…serija

serija Ginny and Georgia cover

Tjedan nam je prošao u znaku serije ‘Ginny and Georgia’ koja je nedavno izašla na Netflixu i u kratkom roku naslijedila hype koji se stvorio oko ‘Behind Her Eyes.’ Priča se ubrzo popularizirala kao mračna verzija Gilmoreica, iako debelih poveznica nema. Radnja prati majku i kći koje se doseljavaju u mali gradić u kojem započinju novi život, međutim, tajne iz prošlosti im to ne dopuštaju. Detalje radnje, glavne glumce i reakcije pronađite ovdje.

Cool…film

Ovog smo vam tjedna pisali o novim filmova koji dolaze tijekom cijelog ožujka, ali jedan nam je naslov posebno zapeo za oko. ‘Audrey’ je novi dokumentarac o kultnoj Audrey Hepburn, ikoni glume i stila. Donijet će nam intimniji pogled na život glumice uz ekskluzivne i nikad dosad viđene snimke iz obiteljske kolekcije. Film bi trebao prikazati Audrey izvan filmskog platna i legendarnih filmova koji su je proslavili i ispričati njezinu osobnu priču o usponu.

Cool…knjiga

U petak smo vam predstavili još jednu Journalovu knjigu tjedna! Nakon true crime knjiga, young-adult noviteta, napetih i duhovitih romana na red je došla jedna zbirka priča s potpisom Dantiele W. Moniz. Izašla je u veljači, a već broji stotine pozitivnih recenzija. Savršen je odabir za knjigom s kojom ulazimo u proljetnu sezonu.

Cool…glazba

Matija Cvek_allaboutchange naslovna

Iz svijeta glazbe ovog smo vam tjedna donijeli razgovor s jednim od najistaknutijih domaćih glazbenika, Matijom Cvekom. Nakon nanizanih uspjeha i projekata, Matija se osvrnuo na godinu iza sebe koja je po mnogočemu bila prekretnica i otkrio nam što sve od njega možemo očekivati u budućnosti!

Cool…art

Sutra obilježavamo Dan žena i slavimo njihovo stvaralaštvo na svim razinama.Brojne umjetnice svojim radovima podsjećaju nas na važnost i utjecaj njihovih radova. Mi smo izdvojili svjetske umjetnice čiji nas Instagram profili inspiriraju progovarajući o tabu temama, ali i ženskoj svakodnevici. Sve smo vam ih predstavili ovdje!

Cool…dizajn

Talijanski arhitekt Mario Bellini zaslužan je za dizajn ove trendi sofe koja nam je ovih dana zauzela mjesto na Instagram feedu. Međutim sofa o kojoj danas govorimo nije novi trend u svijetu interijera, samo je još jednom zaplovila na krilima popularnosti. Naime, osmišljena je još 70-tih godina prošloga stoljeća, kada je, kako Bellini ističe, namještaj za dom bilo dosta stereotipan i nije se izlazilo iz okvira dostupnog dizajna na tržištu. Cijelu priču o upečatljivoj sofi iza koje stoji umjetnik otkrijte ovdje.

Foto: Sanja Tušek, Profimedia.hr, Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori