Cooltura: Divne ilustracije i druge lijepe vijesti koje su nam obilježile ovaj tjedan

Cooltura: Divne ilustracije i druge lijepe vijesti koje su nam obilježile ovaj tjedan

Tjedan pri kraju donio nam je nekoliko zanimljivosti o kojima se brujalo i koje su nam olakšale ove dane u kojima se još uvijek polako oporavljamo od potresa. Srećom, materijala za razbibrigu i odmor ne nedostaje što u svijetu serija, filmova, glazbe, knjiga…Izdvojili smo one najljepše priče, razgovore i vijesti koje su nam obilježile ovaj tjedan.

Cool…serija

U petak je na Netflix izašla dokuserija Martina Scorsesea, ‘Pretend It’s a City.’ Kultni redatelj tako predstavlja razmišljanja, karijeru i život jednako poznate esejistice Fran Lebowitz koja se proslavila svojom otvorenošću i nekonvencionalnim stavovima. Istovremeno je serija pravi hommage New Yorku i svakako je pogledajte. Ovdje pronađite sve nove serije koje bingeamo ovog mjeseca.

Cool…film

Jedan novi trailer posebno je zaokupio našu pažnju ovog tjedna. ‘Locked Down’ je romantična komedija smještena u period karantene u kojem jedan par na rubu prekida veze odlučuje napraviti veliku pljačku dijamanta. U njemu glume Anne Hathaway i Chiwetel Ejiofor, a točan opis radnje i datum izlaska filma pronađite ovdje.

Cool…knjiga

Knjiga-citata-Gmorning-Gnight

Većina nas pokušava ponovno pronaći motivaciju i snagu za godinu u koju smo tek zagazili. Odlučili smo za to posegnuti za knjigom koju smo proglasili našom knjigom tjedna, ‘Gmorning, Gnight’ autora Lin-Manuela Mirande. Divna kolekcija citata, jutarnjih mantri i optimizma popraćena je ilustracijama koje obožavamo. Sve o pravoj pep talk knjizi pronađite ovdje.

Cool…art

piccolasambina-15

U tjednu nakon razornog potresa utjehu, nadu i osjećaj da će jednom sve biti u redu posebno su nam donosili domaći ilustratori i umjetnici. Jedna je od njih Paula Sambolić koja svoje radove objavljuje pod imenom PiccolaSambina. Divne ilustracije i motive kojima nas je uveseljavala, kao i naš razgovor s njom, pročitajte ovdje.

Cool…glazba

Sara-Jo-1

Početkom ovog tjedna donijeli smo vam genijalnu vijest o novom spotu Harryja Stylesa i pjesmi koji ne gasimo u našim kućnim uredima. No, osim Harryja, razgovor sa srpskom glazbenicom Sarom Jo također je highlight koji smo vam donijeli. Jedna od omiljenih regionalnih izvođačica, poznata po koreografijama i pravom showu koji voli raditi na svojim nastupima ispričala nam je svoje planove za ovu godinu, ali i osvrt na prošlu u intervjuu.

Cool…dizajn

Ovog se puta u Coolturu uvrstio jedan prekrasan dizajn interijera zbog kojeg bismo odmah spakirali kofere i otišli na odmor. Stara Škola 1850., ime je ove predivne kuće za odmor sa 4 zvjezdice. Kao što joj i samo ime govori, ovo je doista nekoć bila stara škola, izgrađena daleke 1850., i 2017. godine spašena od propadanja. Sada živi u novom, modernom duhu, istovremeno prilagođenom podneblju u kojem se nalazi. Zavirite u kuću ovdje!

Foto: Screenshot, Paula Sambolić / Instagram, Edvin Kalić, Rajan Milošević, Koridor 27

Učitati još
Zatvori