Cooltura: Nova serija po knjizi koja nas je još kao klince potresla tek je jedna od super vijesti proteklih dana

Cooltura: Nova serija po knjizi koja nas je još kao klince potresla tek je jedna od super vijesti proteklih dana

Od novog sadržaja na Journalu, preko Disneyjeve iconic zlikovke i nove serije po kultnom romanu pa sve do divne izložbe koju ne možete propustiti – ovaj je tjedan u kulturi donio mali milijun uzbudljivih vijesti! Izdvojili smo priče u kulturi koje su i vas i nas najviše intrigirale…

Cool…film

Cruella De Vil mnogima je od nas bila jedna od Disneyjevih ikona odrastajući, svakako najpoznatija anti-junakinja. U moru live-action Disneyjevih adaptacija konačno stiže i ona ‘101 dalmatinca.’ Slavnu zlikovku utjelovila je Emma Stone. Stone u filmu glumi mladu Cruellu de Vil, odnosno radnja je fokusirana na njen život prije nego je postala poznata mrziteljica pasa. Trailer i detalje filma pročitajte ovdje!

Cool…serija

serija-Mi-djeca-s-kolodvora-Zoo

Ako ste kao i mi bili opčinjeni knjigom ‘Mi djeca s kolodvora Zoo’, onda će vam ova vijet biti pravi mini spektakl. Kultni roman,‘Mi djeca s kolodvora Zoo’ Christiane F. prati šestero mladih koji pokušavaju naći svoj smisao i mjesto u svijetu usred velikog Berlina. Serija je već izašla na Amazonu, a uskoro dolazi i na HBO GO! Kako će serija izgledati i kako izgledaju protagonisti, otkrijte ovdje.

Cool…knjiga

knjige-za-milenijalce

Ovaj smo tjedan svijet knjige posvetili specifičnoj generaciji milenijalaca! Generaciji kojoj je sve na dlanu, a opet se susreću s ogromnim kulturalnim promjenama i promjenama u načinu života, rada, ljubavnih veza i slično…Izdvojili smo ovdje neke najbolje romane s kojima se millennialsi mogu poistovjetiti, ali i konkretne self-help naslove s mnogo izvrsnih savjeta.

Cool…glazba

Velikih koncerata još nema, ali zato pristiže sve više vijesti o novim albumima i singlovima. Nakon što nas je Taylor Swift iznenađujuće počastila prošlog vikenda s pjesmom ‘Love Story’, Ed Sheeran objavio je kako bi uskoro mogli očekivati novu glazbu. Točnije, zasigurno ove godine! Hint je otkrio na Instagramu uz objavu za svoj 30. rođendan. Bio bi to četvrti album u njegovoj seriji, prvi nakon što je postao otac ove godine.

Cool…art

Moda i strip naslovna

Već nas dugo nije razveselila vijest o novoj izložbi kao što nas je razveselila ova! U Muzej za umjetnost i obrt stiže divna priča koja spaja modu i umjetnost. ‘Moda i strip’, nastala u suradnji s Francuskim institutom, u zagrebački MUO stigla iz francuskog Muzeja stripa iz centra Cité Internationale de la Bande Dessinée et de l’Image. Izložba se otvara 21. veljače povodom stote obljetnice osnutka Francuskog instituta u Hrvatskoj i donosi neke od najatraktivnijih primjeraka iz svijeta mode i stripa. Javnost će ju moći razgledati od 23. veljače do 28. ožujka 2021.

Cool…dizajn

Ovih je dana Journal postao bogatiji za još jedno stručno lice! U 2020. proveli smo više vremena kod kuće nego ikad prije i naučili koliko je važno maksimalno iskoristiti prostor i učiniti ga ugodnim za boravak. Naša nova Journal Design blogerica, Melita Kenđel, takvim će se temama stručno pozabaviti, odgovoriti na vaša pitanja, prenijeti svoje znanje kroz vizualizacije i pomoći odabranim pojedincima da dio doma oblikuju prema svojim željama. Sve o Meliti i tome što će se za vas komentirati i pojašnjavati, pronađite ovdje!

Foto: PR, IMDb, Unsplash, Melita Kenđel

Učitati još
Zatvori