Cooltura: Puno odličnih filmova za hladne večeri i poezija koja će vas dirnuti

Cooltura: Puno odličnih filmova za hladne večeri i poezija koja će vas dirnuti

Svakog vam tjedna u Coolturi donosimo najcool vijesti koje su nam obilježile tjedan, a ovih ih je dana bilo zaista mnogo. Zanimljivi interijer koji će vas inspirirati, odlični filmovi i serija, kao i jako zanimljiva mlada pjesnikinja samo su djelić sadržaja koji samo vam donosili ovih dana, a sad je tu best of the best.

Cool…film

Ovaj tjedan nismo naišli na film koji bismo vam rado preporučili. No, to ne znači da za vas nismo prekopali ponudu i prenijeli vam listu od čak 250 filmova kojima možete popuniti ostatak zime i vrijeme koje još uvijek većinom provodimo kod kuće. Ovih 250 filmova su među najbolje ocijenjenima kod publike pa su zato i na vrhu popularne IMDb liste. Mi smo izdvojili deset onih koji su na samom vrhu ljestvice, a detaljnije preporuke otkrijte ovdje.

Cool…serija

Ovog je tjedna potvrđena druga sezona serije ‘Bridgerton’ koja je potpuno osvojila Netflixovu publiku. Produkcijska kompanija Shondaland u Bridgertonovom je stilu objavila najavu nove sezone, a sve detalje kao i o čemu će se nova sezona raditi, otkrijte ovdje.

Cool…knjiga

I ovog smo tjedna uvrstili novu Journalovu knjigu tjedna. No, u svijetu književnosti prevladala je jedna druga pojava…Amanda Gorman, pjesnikinja koja je nastupala na inauguraciji Joea Bidea, postala je senzacija preko noći. O tome zašto je i vi morate pratiti i po čemu je njezina poezija (i ona sama) posebna, pročitajte ovdje.

Cool…glazba

Remote festival naslovna

Okolnosti u kojem će koncertne aktivnosti još neko vrijeme biti onemogućene u svom uobičajenom obliku primorale su glazbenike na kreativna rješenja. Tako stiže prvo izdanje Remote glazbenog festivala proširene stvarnosti, održat će se u subotu 20. i nedjelju 21. veljače uz nastupe čak osam bendova koje predvode Elemental, Nipplepeople, ABOP i Chui. Što će se točno događati i kako je ovo prijelaz u novu vrstu koncerata pročitajte detaljno ovdje.

Cool…art

crtanje_pexels_4

U svijetu umjetnosti ovog smo vam tjedna donijeli nešto drugačije. Umjesto da vam predstavimo radove naših umjetnika, htjeli smo vas motivirati da i sami probudite kreativu u sebi.  Kreativne radionice idealne su za opuštanje, razvijanje novog hobija i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, a ovo su neke koje nam zvuči jako interesantno.

Cool…dizajn

Pandemija nas je zaustavila od inozemnih putovanja, ali to samo znači da smo zavirili u najljepše kutke Hrvatske. Jedna prekrasna planinska kuća u Mrkopalju u Gorskom kotaru posebno nam je zapela za oko. U moderno uređenom interijeru dominiraju topli tonovi i nijanse smeđe i bež boje s crnim detaljima. Zahvaljujući staklenim stijenama, kuća je prozračna i puna prirodnog svjetla, s pogledom na skijalište Čelimbaša od kojeg vas dijeli kratka vožnja automobilom. Zavirite u nju ovdje.

Foto: Pexels, Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori