Cooltura: Božićni tjedan u znaku filmova, serija i knjiga koje su obilježile 2020. godinu

Cooltura: Božićni tjedan u znaku filmova, serija i knjiga koje su obilježile 2020. godinu

Ovog smo tjedna sakupljali ono najbolje što nam je obilježilo netipičnu 2020. godinu, ali brojne druge novitete iz kulture koje su nam uljepšale dane uoči Božića. Brujali smo o najboljim filmovima, knjigama, novih serijama u blagdanskom ruhu, ali i odličnoj novoj glazbi i novostima u svijetu umjetnosti i dizajna.

Cool…serija

Home for Christmas Netflix serija 1

Nije tajna da smo veliki fanovi božićnog sadržaja na Netflixu. Među sobom unutar redakcije smo definitivno pogledali sve što je streaming div ponudio ove i prošlih sezona, no malo je toga što bi izdvojili kao baš genijalno. Nedavno je na Netflix stigla druga sezona nama omiljene Home for Christmas, serije koju morate staviti na svoju listu za gledanje. Sve o zabavnoj radnji provjerite ovdje.

Imamo svakako i odličnu listu najpopularnijih Netflixovih serija 2020. koju možete pronaći ovdje, ako ste baš sav božićni sadržaj odbingeali.

Cool…film

Odgođene premijere i prekinuta snimanja narušile su cijeli filmski repertoar, a puno smo više pribjegavali najpopularnijim serijama godine. Međutim, nekoliko se genijalnih filmskih naslova ipak istaknulo. Najbolji filmovi 2020. godine su nam tako popunjavali vrijeme kod kuće i činili vikende zanimljivijima. Pogledali smo filmsku godinu retrospektivno i izdvojili najbolje od najboljeg u svijetu filma.

Cool…knjiga

Najbolje knjige 2020 godine cover

Ove je 2020. godina bila prepuna odličnih vijesti u industriji knjiga. Kako onih stranih nakladnika, tako i bezbroj novih djela domaćih autora i prijevoda naših nakladnika. O tome koje su nam knjige obilježile 2020. godinu pisali smo ovdje, a nedavno smo za vas izdvojili nove naslove koji tek stižu u 2021. i koji zvuče genijalno.

Cool…art

keramika-3

Cijelu godinu redovito smo pratili domaće kreativce i prije svega podržavali njihov rad i trud, a posebno su nam se sviđale rukotvorine od keramike. Od keramičkih figurica preko šalica do tanjura sve izrađeno i maštovito prezentirano od strane hrvatskih brendova. Ovdje smo izdvojili baš najbolje kreativce koji se bave keramikom i čiji će vas radovi potpuno osvojiti.

Cool…glazba

Početkom ovog tjedna Ed Sheeran objavio je prvu pjesmu nakon više od godinu dana, ‘Afterglow.’ Posljednji smo ga put slušali na njegovom posebnom albumu na kojem su bile samo glazbene suradnje i to s pjevačima poput Justina Biebera, Camile Cabello, Cardi B, Travisa Scotta i slično. Nakon takvog potpunog pop izdanja, Ed nas je iznenadio sporijom pjesmom koja nas je podsjetila na njegov prethodni album ‘Divide.’

Cool…dizajn

Intera, kultni zagrebački izložbeni prostor namještaja, ovih se dana preselio u Ulicu kralja Držislava, u blizinu inspirativnog Meštrovićevog paviljona. Ulični prostor smješten u donjogradsku zgradu iz 20-ih godina prošlog stoljeća na dvije etaže na tristotinjak kvadrata idealno funkcionira kao mjesto za prezentaciju namještaja u zonama boravka, radnog prostora, home officea ili blagovanja, a svojom atmosferom poziva na opuštanje i druženje.  Fotografije divnog prostora pregledajte ovdje.

Foto: PR, Lovro Vlajki, IMDb, Unsplash

Učitati još
Zatvori