Cooltura: Tjedan nam je obilježio hype zbog filma Lady Gage i povratka obožavane serije

Cooltura: Tjedan nam je obilježio hype zbog filma Lady Gage i povratka obožavane serije

Tjedan iza nas bio je ispunjen raznih novostima u pop kulturi, književnosti, umjetnosti i dizajnu. Od novog filma Lady Gage do prvog pogleda na drugu sezonu serije ‘Lupin’ – izdvojili smo sve priče i vijesti koje su nas ovih dana oduševljavali.

Cool…film

Lady Gaga u izrazito je kratko vrijeme postala, osim pjevačice, jedna od najpoželjnijih glumačkih zvijezdi. Projekt o kojem se šuška još od 2019. godine je film s potpisom Ridleyja Scotta, a ovog smo tjedna dobili prvi pogled na set. Na njoj su Lady Gaga i Adam Driver kao gospodin i gospođa Gucci, odnosno Patrizia Reggiani i Maurizio Gucci, supružnici čija je priča bila centar skandala 90-ih godina. Detalje filma i radnje pogledajte ovdje!

Cool…serija

nova-sezona-serije-Lupin

Ožujak je donio neke nove serije na streaming servise koje zvuče jako interesantno, ali vijest koja nam je obilježila tjedan svakako je nova sezona serije ‘Lupin.’ Iako nove epizode još nisu izašle, a o datumu izlaska se još ništa ne zna, dobili smo prvi trailer! U nastavku priče Assane Diop mora vratiti svog sina, a nakon trailera sigurni smo da će druga sezona biti još napetija s više akcijskih scena.

Cool…knjiga

Knjiga tjedna na Journalu uvijek donosi knjige raznih žanrova i tema. Ponekad su to klasici u nekom novom ruhu, odlične ljubavne priče, trileri ili memoari. Ovog smo se tjedna okrenuli non-fictionu i pronašli štivo koje se čini kao idealno za novi početak i reset za proljeće. Knjiga ‘Can’t Even’ autorice Anne Helen Peterson osvrće se na pojavu burn outa, kako smo danas naviknuli na gotovo suludi tempo života i na koji način najbolje funkcionirati u današnjem okruženju.

Cool…glazba

Selena Gomez u petak je izbacila svoj novi album ‘Revelacion’ koji je ujedno i njezin prvi album u potpunosti na španjolskom jeziku. Prije nego što je službeno izašao, imali smo prilku čuti singlove ‘De Una Vez i ‘Baila Conmigo’ koji su odmah zadobili puno pažnje. Prvi je to put da se pjevačica u svojoj glazbenoj karijeri na ovaj način dotaknula svog porijekla, a cijeli je album snimila tijekom pandemije koronavirusa i pretežito u suradnji sa svojim timom preko Zooma.

Cool…art

Boris-Bare_triptih

Nakon uspješnog Art parka, udruga Preuredi moju pumpu počinje novi projekt – Ulični triptih! Tijekom cijele će 2021. godine street art umjetnici uljepšavati ulice Zagreba svojim djelima i tako postaviti jedinstvenu uličnu izložbu.  U sklopu projekta, ulični paneli postat će „živo” slikarsko platno, ulica privremeni umjetnički atelje, a odabrani umjetnici svoj će rad imati prilike izložiti kroz jedinstvenu formu „izložbe u promjeni”. Kako će zagrebačke ulice izgledati pogledajte ovdje.

Cool…dizajn

Neostar-4

Agencija odnosno kreativni studio Brigada uvijek nas iznenadi svojim inovativnim dizajnom interijera i originalnim konceptima. Ovog smo puta zavirili u još jedan poslovni prostor na kojem su Dimitrije Trbović i Damjan Geber radili. S njima smo porazgovarali o novom projektu u kojem spajaju fizički i digitalni prostor, a kako je nastajao ispričali su nam ovdje.

Foto: Michel Kubaček, Neostar, PR, Pexels

Učitati još
Zatvori