Cooltura: Serija o kojoj smo svi brujali i self-help knjiga koja će se rasprodati u tren

Cooltura: Serija o kojoj smo svi brujali i self-help knjiga koja će se rasprodati u tren

Coolturom svake nedjelje pokušavamo obuhvatiti one najzanimljivije priče o filmovima, serijama, umjetnosti i svemu onom što nas na tjednoj bazi veseli, intrigira i ispunjava nam vrijeme. Ovog su se tjedna ponajviše istaknule vijesti vezane uz hit knjigu, ali i jednu seriju!

Cool…film

Ovog tjedna u svijetu filma razveselila nas je vijest vezana upravo uz domaći film! Nagrađeni dugometražni dokumentarac ‘Nun of Your Business’ redateljice i scenaristice Ivane Marinić Kragić kreće u kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Puli, Čakovcu, Varaždinu i Rijeci, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će autorica i protagonistice filma. Na festivalu dokumentarnog filma Zagrebdox 2020, gdje je imao i svjetsku premijeru, film Nun of Your Business osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac. Radnju ovog izrazito interesantnog filma otkrijte ovdje.

Cool…serija

serije-slične-Behind-Her-Eyes-Netflix

Serija ‘Behind Her Eyes’ bila je jedna od najiščekivanijih noviteta koje nam je Netflix iznjedrio u veljači. Očekivano, serija je zasjela na prvo mjesto u trendingu! Mnogo je onih koji su je izbingeali u vrlo kratko vrijeme zahvaljujući napetoj radnji i psihologiji glavnih likova koja nas tjera da nastavimo gledati. Mnogi su od nas već pogledali cijelu seriju i vape za nečim jednako uzbudljivim i napetim. Složili smo popis najboljih sličnih streaming serija koje možete gledati odmah!

Cool…knjiga

knjiga Kako bolje misliti cover

Najbolja self-help knjiga inovativnog pristupa, ‘Kako manje misliti?’ autorice Christel Petitcollin, bila je best-seller kad je izašla prošle godine. Na sreću mnogih koji su se zaljubili u to štivo, autorica je već pripremila nastavak. Knjiga ‘Kako bolje misliti’ logično se nastavlja na sve zaključke prvog mindfull štiva. Kako u opisu stoji, novi se tekstovi Petitcollin odnose na to “kako optimalno iskoristiti to što se nalazi u tvojoj glavi?” Ovdje smo vam pisali o tome u čemu je razlika između prve i druge knjige i zašto ćete ju poželjeti.

Cool…glazba

festivali naslovna

Veliki svjetski glazbeni festivali suočili su se s valom otkazivanja, odgađanja, propalih koncerata…Kako se epidemiološka situacija u cijelom svijetu mijenja, ali je još uvijek nepredvidljiva – pitali smo se kako izgleda budućnost glazbenih festivala i koje bismo ipak mogli očekivati u skorije vrijeme? Tradicionalna sezona samo što nije počela, a ovdje smo istražili detalje!

Cool…art

izložba-Nedeljko-Dragić

Zagreb dobiva i jednu potpuno genijalnu izložbu! Od petka 26. veljače do 19. ožujka u HDD galeriji možete pogledati izložbu Nedeljko Dragić: Dizajn i ilustracija 1969. – 1991. Izložba po prvi put na jednom mjestu okuplja najvažnije radove istaknutog hrvatskog filmskog i likovnog umjetnika Nedeljka Dragića u području grafičkog dizajna i ilustracije, prije svega plakate za kazalište i različite kulturne i turističke manifestacije i institucije, naslovnice knjiga, iznimno uspješne i popularne maskote i slično. Neke od eksponata pogledajte ovdje – mi izložbu sigurno nećemo propustiti!

Cool…dizajn

U istarskim Balama uskoro će se smjestiti novi kompleks vinarije na kojem radi Meneghetti Wine Hotel & Winery. Kompleks će se prostirati na 15.000 m², u nastavku imanja na kojem danas stoji hotel, a sastojat će seod niza objekata – vinskog podruma s privatnom VIP degustacijskom salom, prostorom za arhivska vina i maslinova ulja Meneghetti, kušaonicom te zgradom za proizvodnju vina. Priču iza novog projekta kojem se veselimo u čarobnoj Istri pogledajte ovdje!

Foto: PR, Unsplash, IMDb

Učitati još
Zatvori