Cooltura: Netflixova nova hit serija i dugoiščekivane knjige obilježile su nam tjedan

Cooltura: Netflixova nova hit serija i dugoiščekivane knjige obilježile su nam tjedan

Cooltura - Bridgerton knjige

Danas je Valentinovo koje ćemo zasigurno obilježiti na drugačiji način nego prijašnjih godina. O najljepšim poklonima, ali i izvrsnim idejama što raditi već smo vam podrobnije pisali u našem mini specijalu, ali proteklih nam je nekoliko dana donijelo toliko genijalnih vijesti u kulturi da možete pogledati seriju, knjigu, uživati u glazbu koja nam je obilježila ovaj tjedan!

Cool…serija

Novi sapuničasti hit na Netflixu je serija ‘Firefly Lane’ o ženskom prijateljstvu dugačkom tridesetak godina! Paralelno upoznajemo Tully i Kate, prvo 70-ih godina u njihovoj ulici Firefly Lane u koju se kao tinejdžerka Tully tek useljava, zatim u 80-ima kad polako kreću u karijere i veze koje će ih u konačnici oblikovati u osobe kakve jesu u 2003. godini koja u seriji predstavlja sadašnjost. Simpatična saga o ženskom prijateljstvu dirljiva je i zabavna serija idealna za gledanje u društvu prijateljica.

Cool…film

Najljepši-ljubavni-filmovi-La-La-Land

Danas obilježavamo Valentinovo, a postoji li bolji način da ga zaokružimo nego nekim idealnim ljubavnim filmovima. Od simpatičnih romantičnih komedija, klasika i novijih ostvarenja koja su pokupila brojne nagrade – izdvojili smo za vas najbolje ljubiće koje večeras gledamo u društvu prijateljice, partnera ili partnerice!

Cool…knjiga

Oni koji su se zaljubili u seriju ‘Bridgerton’ bit će oduševljeni ovim vijestima! Početkom tjedna iz naklade Mozaik knjiga otkrili su da pristiže prvi komplet knjiga o Bridgertonovima. Čine ga prve tri knjige iz serijala, ‘Vojvoda i ja’, ‘Vikont koji me volio’ i ‘Džentlmenska ponuda’ koje možemo nabaviti u pretprodaji koja trenutno traje u Mozaikovom web shopu.

Cool…glazba

Ovog nas je tjedna oduševila vijest o novoj, potpunoj verziji pjesme ‘Love Story’ koju je izbacila Taylor Swift! Ujedno je to njezin prvi singl s updateanog albuma ‘Fearless.’ Glazbenica ne prestaje objavljivati nove stvari, unutar godina dana objavila je čak dva albuma, a nedavno je najavila da pristiže još jedan album odnosno deluxe verzija albuma ‘Fearless’ iz 2008. godine.

Cool…art

Nakon što smo krajem prošle godine porazgovarali s umjetnicom Lorom Elezović kada je počela oslikavati trafostanicu, prije nekoliko nas je dana razveselila s još tri murala, te je tako trafostanica sa sve četiri strane puna malih umjetničkih djela. Murali se crtaju povodom 70. rođendana antologijskog teksta Ježeva kućica, a nakladnička kuća Naša djeca angažirali su Loru da likove iz knjige oživi na nešto drugačijoj površini. Cijelu priču o prekrasnim muralima otkrijte ovdje!

Cool…dizajn

Rova Residence krk

Tijekom tjedna vam redovito otkrivamo i najljepša arhitektonska ostvarenja ili savršeno dizajnirane interijere. Jedan takav zapeo nam je za oko, a nalazi se na otoku Krku. Oaza kao stvorena za bijeg od stvarnosti, Rova Residence, ukomponirana je u prirodno okruženje, a njezin eksterijer koji se ne viđa svakodnevno pogledajte detaljnije ovdje.

Foto: PR, Instagram, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori