Novi filmovi u kinima kojima se veselimo

Novi filmovi u kinima kojima se veselimo

Planetarij

Planetarij

Oskarovska groznica doživjela je svoj vrhunac sinoć na dodjeli ovih prestižnih filmskih nagrada te se time zaključila još jedna uspješna filmska godina, no to ne znači da nas nakon početka 2017. godine ne očekuju odlični filmovi. već početkom mjeseca, od 2. ožujka, kino publika moći će pogledati film Planetarij, dok sredinom mjeseca dolazi u kina film Ljepotica i zvijer, a sami kraj mjeseca obilježit će film ‘Demain tout commence’.

Planetarij je dramski film pun misterije i napetosti. Radnja Planetarija smještena je u Parizu tridesetih godina prošlog stoljeća dok se u Europi sprema rat. Dvije sestre Amerikanke putuju Europom gdje pred oduševljenom publikom na pozornici održavaju seanse s duhovima mrtvih. Dok mlađa Kate komunicira s preminulima, starija Laura zadužena je za poslovnu stranu cijelog pothvata. Njihovi spektakularni nastupi privuku pažnju moćnog filmskog producenta Andréa Korbena, koji sestre angažira u svom novom i ambicioznom projektu. Laura i Kate uvučene su u emotivni vrtlog u kojem se prepliću umjetnost i okultno te postaje gotovo nemoguće razlučiti stvarnost od iluzije.

Film donosi impresivnu postavu glumaca – Natalie Portman, Lily-Rose Depp, Emmanuel Salinger, Amira Casar, Pierre Salvadori, Louis Garrel, David Bennent i Damien Chapelle.

Ljepotica i zvijer jedna je od najpoznatijih i legendarnih Disneyevih ljubavnih priča. Čuli smo dio pjesme Emme Watson iz isčekivanog filma, otkrivena je legendarna haljina glavnog ženskog lika i taman kada smo mislili da je trailer ovdje tvorci ove prekrasne animirane i igrane ljubavne priče razveselili su publiku objavivši, napokon, cijeli trailer.

Trailer ‘live remakea’ Disneyeve priče donosi nekoliko ikoničnih momenata koje će prepoznati svi obožavatelji i poznavatelji originalnog animiranog filma iz 1991. godine. Film dolazi u kina 16. ožujka, a do tada uživajte u ovom kratkom, no stvarno impresivnom isječku.

Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer

Odjednom tata

Odjednom tata

Odjednom tata tj. ‘Demain tout commence’ dramska je komedija u kojoj Samuel uživa u bezbrižnom životu bez obaveza na francuskoj rivijeri. Sve dok mu Kristin, bivša djevojka, ne objavi da je ostala trudna, preda mu kćer i nestane. Samuel pokušava pronaći Kristin u Londonu, ali je nikako ne uspijeva naći. U međuvremenu tamo nađe i posao kao TV voditelj na lokalnoj televiziji. Tijekom godina, Samuel postaje pažljiv i nježan, ali još uvijek nekonvencionalan tata maloj Gloriji koja već ima 8 godina kada se u njihov život vraća Kristin. Film dolazi u kina 30. ožujka.

'Deja vu', Jon Bang Carlsen

‘Deja vu’, Jon Bang Carlsen

U nedjelju 26. veljače svečano je otvoren 13. ZagrebDox festival i to u kinu Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol. Festival otvara poljski film Pričest, nagrađen na festivalima u Leipzigu, Locarnu, Trstu i Bratislavi, a publiku će pozdraviti redateljica Anna Zamecka. Kroz priču o svakodnevici djevojčice koja je odrastajući u disfunkcionalnoj obitelji bila prisiljena prijevremeno odrasti, Pričest otkriva ljepotu odbačenih, snagu slabih i potrebu za promjenom kada se to čini nemoguće.

'Homo Sapiens', Nikolaus Geyrhalter

‘Homo Sapiens’, Nikolaus Geyrhalter

Najznačajniji festival dokumentarnog filma u regiji predstavit će u osam dana 15 programa s više od 120 dokumentaraca iz svih krajeva svijeta, a publika će svakodnevno moći pratiti i napetu festivalsku utrku za Velikim pečatima u kojoj sudjeluju 42 naslova: 21 film iz međunarodne i isto toliko naslova iz regionalne konkurencije. Festival ove godine ima više od 120 gostiju. U Zagreb stižu istaknuti austrijski redatelj Nikolaus Geyrhalter i cijenjeni poljski dokumentarist Pawel Lozinski, uz koje se vežu i dva ovogodišnja događaja iz platforme ZagrebDoXXL.

Raspored projekcija i popratnih događanja možete saznati na zagrebdox.net, a pratiti ga možete i na Facebook stranici.

Kaptol Boutique Cinema

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori