Kako je Christopher Plummer zamijenio Kevina Spaceya u najnovijem filmu Ridleya Scotta

Kako je Christopher Plummer zamijenio Kevina Spaceya u najnovijem filmu Ridleya Scotta

All the money in the world 8

Ridley Scott i All The Money In The World

Jučer, na Božić, u kina je došao iščekivani film All The Money In The World u kojemu smo trebali gledati odličnog glumca Kevina Spaceya u velikoj ulozi Paula Gettyja. No, obzirom na to da se ove jeseni otkrio veliki skandal seksualnog uznemiravanja u kojemu je (kako izgleda) sudjelovao i Kevin Spacey, režiser Ridley Scott odmah ga je maknuo s projekta i ostalo je upitno tko će zauzeti njegovo mjesto u filmu. Film donosi uzbudljivu i napetu priču o otmici šesnaestogodišnjeg John Paul Getty III. i majčinom očajničkom pokušaju uvjeravanja i nagovaranja njegovog djeda, milijardera Jean Paul Getty da plati otkupninu otmičarima. Što je izgledalo skoro pa nemoguće… A i dolazak filma u kina je nakon otkrivenog skandala takvim se činio – nemogućim.

No, Ridley Scott nije odustajao od filma, i čak je datum puštanja u kino distribuciju minimalno korigiran. Film je snimljen, a sve scene u kojima je bio Kevin Spacey morale su se nanovo snimati, ovog puta s divnim Christopherom Plummerom, što je zahtijevalo angažman i ponovno snimanje scena i s drugim glumcima – prvenstveno s Michelle Williams i Markom Wahlbergom. Ridley Scott je uspio dodati čak 10 milijuna američkih dolara u već planirani budget filma kako bi taj brzi i efektan potez izveo.  Osim novca i vremena, čak je novih 400 snimanja u samo devet dana u Italiji i Velikoj Britaniji izvedeno kako bi film vidio svjetlo dana na vrijeme. Naime, lagano se bliži utrka za Oscare i blagdanski tjedan zapravo je posljednja šansa da film ulovi posljednji vlak. A kako stvari stoje – smiješe mu se njih nekoliko.

All the money in the world 7

All the money in the world 1

Kakav film gledamo ove zime?

Spacey i Plummer su oboje veliki glumci, no s posve različitim stilom i dinamikom, dikcija im je drugačija… zapravo se više nije radilo o zamjeni glumaca, već o novom snimanju velikog dijela filma. Mogli bismo reći da se radi o filmu koji je kombinacija skoro pa dva filma (ili barem filma i pol).

Donosimo oba trailera – od prvotnog filma (nama, publici, samo to je i ostalo) i konačnog koji pokazuje ono što ćemo gledati u kinima:

All the money in the world 2

All the money in the world 3

All the money in the world 4

All the money in the world 5

All the money in the world 6

Učitati još
Zatvori