Bitno je voljeti sebe: Razgovarali smo s Janom Oršolić koja stoji iza snažnog projekta “Samo nežno prema sebi”

Bitno je voljeti sebe: Razgovarali smo s Janom Oršolić koja stoji iza snažnog projekta “Samo nežno prema sebi”

U ovim za identitet i samopouzdanje teškim vremenima, rad na sebi od izuzetne je važnosti. Sve nedaće i brige kroz koje svakodnevno prolazimo iznimno su dug i težak proces kako bi došli do konačnog cilja – prihvaćanja sebe i samim time samoostvarenja. U tome nam mogu pomoći brojne knjige, radionice predavanja ali i neki ljudi koji se kriju iza maštovitih platformi. Svaki dan osmijeh na lice izmami nam jedan zanimljiv projekt koji dolazi iz susjedne Srbije. Razgovarali smo s dizajnericom i edukatoricom Janom Oršolić koja stoji iza projekta “Samo nežno prema sebi” povodom izlaska nove kolekcije nakita.

Samo nežno prema sebi

Jana Oršolić dizajnerica je i edukatorica iz Beograda koja za sebe kaže da sve što radi ima veze sa slovima. To joj je i najuža struka jer predaje kao izvanredni profesor na Fakultetu primijenjenih umjetnosti.

Kako ste došli na ideju pokretanja ovog projekta? U borbi s naučenim matricama ponašanja kao pojas za spašavanje, i u akutnim ali i u kroničnim mukama, iskristalizirao mi se osjećaj da trebam prihvatiti i zagrliti sebe kao što to radim sa svojim djetetom kad joj je potrebna podrška. Rečenica koja je odražavala taj osjećaj je – samo nežno prema sebi. Najprije sam to vidjela kao isključivo osobni uvid koji drugima neće mnogo značiti i koji će potencijalno dovesti do čudnih i odbacujućih reakcija, ali dogodilo se upravo suprotno. Ideja je divno prihvaćena i ispostavila se kao melem za mnoge ljude oko mene a onda se taj krug vrlo brzo značajno proširio. Godinu i pol nakon pokretanja Instagram profila, oko ove ideje se okupilo “pleme” koje broji oko 40 tisuća ljudi. Što je zajednica veća to je kompleksnija i razmjena energije, a i moja odgovornost za dalje navigiranje ove priče.

Vaš Instagram profil poprilično je utjecajan, koliko truda i rada stoji iza cijelog ovog projekta?

Izuzetno mnogo vremena i energije stoji iza ovoga. Svako malo pomislim – i previše za moje kapacitete! Kreiranje digitalnih sadržaja, praćenje tuđih objava sa oznakom #samoneznopremasebi, osmišljavanje, istraživanje i produkcija novih proizvoda sa 6 rečenica pod samonežno kišobranom. Zatim organizacija, distribucija i papirologija oko prodaje. Sve to je jako zahtjevno za mene i traži mnogo truda, fokusa i ustrajnosti. Naravno, na ovom nivou razvijenosti projekta, čovjek ne može sam. Na projektu osim mene radi još troje ljudi. Imamo i suradnike sa strane s kojima radimo na razvijanju posebnih kolekcija koje su izvan našeg standardnog opsega svakodnevnih malih stvari s porukama koje osim u digitalni svijet donosimo i u opipljivu svakodnevicu.

Zašto je poruka koju vi šaljete važna za sve?

Iz mog kuta gledanja, ovo je poziv na reprogramiranje načina mišljenja i početak primjećivanja onoga što nam se otvoreno ili skriveno poručuje sa svih strana. Onoga što nas tiho povrjeđuje i kap po kap urušava. Ideja je da osluhnemo svoje autentične potrebe i da se osnažimo da osvojimo ono što nam je potrebno ili da tražimo pomoć da to realiziramo.

Samo nežno prema sebi ima novu kolekciju nakita

Na njihovom Instagram profilu inspirirajte se, otiđite po dnevnu dozu snage i hrabrosti za novi dan. Možda vas inspirira i nova kolekcija nakita, koja će vas svaki dan podsjećati koliko je bitno biti nježan prema sebi.

https://www.instagram.com/p/CCqwxZCp6VP/

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori