Festival svjetlosti u Amsterdamu osvojio je društvene mreže – evo zašto
Festival svjetlosti u Amsterdamu osvojio je društvene mreže – evo zašto

Festival svjetlosti u Amsterdamu osvojio je
društvene mreže – evo zašto

U Amsterdamu se trenutno održava 11. izdanje festivala svjetlosti, čiji službeni naziv glasi Amsterdam Light Festival. Dvadeset svjetlosnih instalacija središte grada pretvorilo je u izložbeni prostor na otvorenom. Radovi su to koje potpisuju renomirani umjetnici, umjetnički kolektivi i grupacije, a koje će svi posjetitelji glavnog grada Nizozemske moći razgledati do 22. siječnja. 

Prizori koji su osvojili društvene mreže

Što vas ondje čeka? Od interaktivnih rasvjetnih stupova, preko golemog klupka pređe i svjetlosnih krijesnica, sve do instalacije zbog koje se čini kao da voda gori. Svjetlosne instalacije tvore očaravajuće prizore pa ne čudi što su osvojile društvene mreže. Neke od objava koje svjedoče o izgledu grada donosimo u nastavku:

Opće informacije

Svjetla gore sve do 22. siječnja u periodu od 17 do 23 sata. Iznimka je novogodišnja noć: svjetla će se tada ugasiti u 20 sati. Festival možete doživjeti na vodi i/ili na kopnu. Ruta je duga oko 6,5 km te je potrebno oko 1,5 sati pješačenja. S druge strane, krstarenje traje otprilike 75 minuta, a svoje je mjesto potrebno rezervirati. Više o Amsterdam Light Festival možete doznati i na njegovim službenim stranicama.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori