Velika izložba jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika u Laubi

Velika izložba jednog od najznačajnijih
hrvatskih umjetnika u Laubi

 

Alem post

Kuća za ljude i umjetnost predstavlja jednog od najznačajnijih kipara srednje generacije – Alema Korkuta, samostalnom izložbom naslovljenom „Tijelo“, u četvrtak 11. siječnja s početkom u 19 sati u sklopu Laubina ciklusa izložbi „Hrvatska umjetnost danas“.

Alem Korkut 1

Alem Korkut, izložba u Laubi

Promišljanje skulpture Alema Korkuta kreće se između prostornog, taktilnog i materijalnog do dematerijalizacije skulpture. Bez obzira koje materijale, žanrove i metode koristio, ostaje vjeran propitivanju medija kiparstva, prolaznosti i skulpturalne procesualnosti u smislu raspadanja same materije ili namjerne izmjene stanja u određenom periodu.

Izložbom pod nazivom „Tijelo“ Korkut predstavlja seriju dvanaest skulptura varijabilnih oblika, koje čine jedinstvenu tematsku i oblikovnu cjelinu koju možemo promatrati i kao „kiparsku instalaciju”. Riječ je o svojevrsnim „maketama bivanja“ koje nam se nižu pred očima poput kakve antropomorfne slikovnice. Slika „tijela“ svedenog na izobličenu geometrijsku strukturu alegorija je erodiranog oblika tjelesnog i duhovnog postojanja. One nemaju primarno informativnu vrijednost, već služe oblikovanju određenih asocijacija o promjenjivosti i prolaznosti. Izdužene skulpture koje kao da se otapaju pred očima promatrača simbol su tjeskobe, nestalnosti, prolaznosti i propadanja.

Više informacija o izložbi, radnom vremenu te ulaznicama možete szanati na lauba.hr.

Alem Korkut 2

 

Učitati još
Zatvori