Dvije odlične izložbe kao dobra uvertira za izlazak petkom

Dvije odlične izložbe kao dobra
uvertira za izlazak petkom

Cella Anita Celić / 36 Mountains

Cella Anita Celić / 36 Mountains

Petak je dan za izlaske, no danas se otvaraju dvije izložbe koje svojim programom na otvorenjima ozbiljno konkuriraju dobrom partyju. Zašto ne biste izlazak petkom započeli s posjetom otvorenjima i dozom umjetnosti?

Veliki tulum otvorenja festivala 36 Mountains

Iako je formalno festival 36 Mountains otvoren jučer, pravi, veliki party održat će se danas! Tijekom festivala, od 7. do 10. rujna, svoje radove će predstaviti već etablirani ilustratori i kustoski odabrani autori na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. Ovogodišnji žiri, u čijem su sastavu bili Jelena Bando, Bojan Krištofić i Davor Gromilović, među velikim brojem pristiglih prijava odabrao je 26 umjetnica i umjetnika čiji su radovi, uz 10 pozvanih autora, predstavljeni na izložbi.

Danas, petak, 8. rujna, rezerviran je za popodnevna predavanja, a u ulozi predavača naći će se predstavnici tvrtke Nanobit, gosti iz Švedske Olle Halvars i Tomas Nilsson, dizajner Nebojša Cvetković te prošlogodišnje debitantice Klarxy i Tea Jurišić. Svi zainteresirani moći će pohađati i kreativne radionice u subotu, 9. rujna. Party otvorenja održat će se danas uz nastup Jana Kinčla/Regis Kattie i Marija Kolonic Pytzeka koji nastupaju od 19 sati do kasno u noć. Sve detalje fetsivala možete saznati na 36mountains.com.

21457570_817179751782520_7601016916830966768_o

Anouk Kruithof u Francuskom paviljonu

Ovogodišnji Organ Vida u Zgareb dovodi i zanimljivu umjetnicu Anouk Kruithof čija se izložba otvara večeras u Francuskom paviljonu u 18 sati. Svjetski poznata umjetnica, dobitnica brojnih međunarodnih priznanja i nagrada, Anouk Kruithof, zagrebačkoj će se publici predstaviti radom “Ego, Eco, Crescendo” u Francuskom paviljonu. U svom novom radu “Ego, Eco, Crescendo” Anouk Kruithof preispituje odnos čovjeka i prirode kao odnos koji je obilježen onečišćenjem, izmještenjem, uzajamnim promjenama i, konačno, normalizacijom.

Slike ekoloških katastrofa, pronađene ili kupljene na internetu, tiskane se na gumenom lateksu i plastici kako bi razotkrile skriveni glatki neljudski oblik. Antropogene slike prirodnih katastrofa su prisvojene, rastočene i transformirane u objekte. Prolazan i zavodljiv protok slika materijalizira se kao mekani zaštitni pokrov za raskomadana sintetička tijela.
Mutirani antropomorfni oblici nastanjuju fragmente prirodnih struktura i konstruiraju hibride koji uključuju proteze, štapove za hodanje, štake, zavoje, gel, kisik i maske za anesteziju kao i bizarne komade umjetnog kamena. Interveniranjem u ideal netaknute prirode razotkriva se nova vizija veze između čovjeka i prirode. Više o izložbi možete saznati na organvida.com te na Facebook stranici festivala.

Francuski paviljon

Francuski paviljon

Učitati još
Zatvori