Super izložbe za sljedeći tjedan

Super izložbe za sljedeći tjedan

Ašpergeri

Ašpergeri

U Muzeju Matija Skurjeni, u blizini Zagreba, prije dva dana otvorila se za javnost samostalna izložba mladog umjetnika Stipana Tadića. Samostalna je to izložba naziva ‘Motivi iz okolice’. Na izložbi je predstavljeno 30 Ilustracija (gvaševi na papiru) i jedna slika, nastali na šetnjama i skitnjama po manjim mjestima zagrebačke županije. Nekoliko radova nastalo je i u Zaprešiću gdje je Stipan slikao Skurjenijeve motive (Krapinski most, tvornicu Karbon, Susedgrad). Sama izložba i knjiga sa 30 ilustracija referiraju se na poznate zemljaške ‘Podravske motive’ Krste Hegedušića sa predgovorom Miroslava Krleže.

Hrelić

Hrelić

Demerje

Demerje

Zanimljivost izložbe jest drugačiji medij i stil od onoga na što smo do sada navikli od Stipana. Ovo ugodno i jako zanimljivo iznenađenje svakako je razloga da potegnete do Zaprešića.

Klinča sela

Klinča sela

Sutra se u zagrebačkoj galeriji Greta otvara izložba radova umjetnice Nine Đurđević. Radi se o izložbi autoportreta pod nazivom ‘poslov(ič)na’ gdje na jako duhovit način umjetnica prikazuje pregled različitih poslova koje je obavljala kroz 15-ak proteklih godina (naravno, zbog novca).

Izložbu možete doći pogledati do 11. veljače, a otvorenje će se održati sutra u 20 sati, u Greti, Ilica 92.

16463055_10154553710814775_5140762057258723704_o

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika najavljuje veliku izložbu Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima, koja je rezultat suradnje američkog fotografa Sandra Millera te publici i kritici omiljenog glumca Johna Malkovicha. Projekt je nastao 2014. godine kada je krenuo na svjetsku turneju, a Zagreb je trinaesti grad po redu koji ugošćuje ovu veliku i zanimljivu izložbu. Otvorenje je zakazano za 9. veljače, a publika će radove moći pogledati do 9. travnja 2017.

Dorothea Lange - Migrant Mother Nipomo Californ… (1936)2014

Malkovich, Malkovich, Malkovich: Hommage fotografskim majstorima fotografski je projekt koji nanovo kreira ikonične, legendarne fotografije nastale kroz povijest tako da imitira tehnike i koristi fotografsku opremu kojom je izvorna fotografija nastala. Dodatna vrijednost serije jest uloga renomiranog glumca Johna Malkovicha koji svojim glumačkim umijećem oponaša sve subjekte iz izvornih fotografija.

Irving Penn - Capote New York (1948) 2014.

malkovich

Foto: Stipan Tadić, Greta, HDLU

Učitati još
Zatvori