Vole li žene stvarno brade? Pitali smo naše čitateljice i donosimo presudu
Vole li žene stvarno brade? Pitali smo naše čitateljice i donosimo presudu

Vole li žene stvarno brade? Pitali smo naše
čitateljice i donosimo presudu

Brada je kroz povijest bila simbol muževnosti i zrelosti. To i ne čudi s obzirom na to da se radi o tjelesnom obilježju koje dječaci dobivaju tek nakon ulaska u pubertet. Osim toga, mnogi muškarci jednostavno nemaju brade, one im ne rastu ili ako rastu, nisu dovoljno guste  pa i ne čudi što su se brade koristile kao faktor diferencijacije među muškarcima. Naravno, danas smo daleko od toga i sama brada više nije znak po kojem se prepoznavaju oni muževniji.

Brada je danas naprosto stvar osobne preferencije, nema više toliko znakovito značenje, osim u nekim vjerskim zajednicama. Danas muškarci biraju hoće li nositi bradu, a biraju i kakva će ona biti. Također, muškarci danas njezi brade posvećuju puno više pažnje. To može biti duga ili kratka brada, ona koja prekriva cijeli donji dio lica ili bilo koja druga varijacija. Ipak, kod nošenja brade i dalje veliku ulogu igra činjenica voli li partnerica nekog muškarca brade ili ne. A i kakve voli.

Vječita je to, zapravo, borba. Neke žene će reći da ih obožavaju i da su im muškarci s bradama privlačniji. Druge će biti strogo protiv, a kao argument najčešće navode činjenicu da ih muška brada grebe po licu. No kako bismo jednom za svagda riješili to pitanje vole li žene brade ili ne, okrenuli smo se svojim čitateljicama. Pitali smo ih vole li brade i ako da, zašto da, a ako ne, zašto ne. U nastavku donosimo odgovore.

Brade pobjeđuju

U našoj anketi čak 92% žena odgovorilo je da voli brade. Ostatak od 8% izjasnio se da ne voli brade. Ako nas pitate, prilično uvjerljiv odgovor, a i onaj koji bi se mogao svidjeti svim muškarcima koji ponosno nose i njeguju svoje brade.

Zašto žene vole brade?

U nastavku žene su nam pisale zašto točno vole brade pa donosimo i nekoliko najzanimljivijih odgovora. Dio naših pratiteljica jednostavno je odgovorio da im se muškarci doimaju muževniji s bradama, dok su druge pisale da su im jednostavno lijepe.

“Bolje izgledaju s bradom. Brade su kao jeftinija verzija filera”, jedan je od odgovora. “Volim jer mi tata nosi bradu cijeli život, a i muž također zadnjih 15-ak godina”, kaže nam druga pratiteljica. “One su znak muževnosti, šarma… Jednostavno ima neki štih u tim bradicama”, još je jedan od odgovora. “Izgledaju karizmatično”, kaže još jedna ljubiteljica brada.

A zašto ih ne vole?

Naravno, među našim pratiteljicama ima i onih koje dlakavo lice nikako ne vole. Kako stvari stoje, one su trenutno u manjini, ali njihovo mišljenje jednako je važno.

“To je lijeni trend, muški push up grudnjak koji mi razgrebe kožu na mom osjetljivom licu. Dokaz da ako dovoljno dugo i puno bude nametnuno putem medija, će žene umisliti da preferiraju brade”, bila je oštra jedna pratiteljica. Druga je, pak, napisala: “Izgledaju mi šporko koliko god ih muškarci uređivali”.

Stoga, zaključak je jasan, ako ste uvijek željeli pustiti bradu, ali niste bili sigurni, ovo je idealna prilika. Uz to, u tijeku je Movember, mjesec u kojem muškarci odbacuju britvice kako bi podigli svijest o važnosti prevencije raka testisa i samopregledima. Jedan pregled pod tušem doslovno vam može spasiti život, a ako uz to još dobijete bujnu bradu zbog sudjelovanja u Movemberu, to je samo plus.

FOTO: Instagram (@tobiasrtr)

Učitati još
Zatvori