Journal Man: Dečki s Instagrama s kojima uzgajanje kućnih biljaka neće biti problem

Journal Man: Dečki s Instagrama s kojima uzgajanje kućnih biljaka neće biti problem

Na temelju istoimenog i rascvjetanog Instagram profila – Boys With Plants, nastalo je i zabavno štivo koje sadrži pregršt korisnih savjeta i kreativnih rješenja za uzgoj kućnih biljaka. Ova kolekcija prikazuje široku lepezu prekrasnih biljaka i raskošne flore, zajedno s 50 muškaraca iz cijelog svijeta koji vole biljke, poznaju ih i brinu se za njih s takvom lakoćom da odmah dobijete inspiraciju za uzgoj zelenih lončanica. Luksuzni primjerci u bogatim bojama raskošne zelene pružaju inspiraciju u zatvorenom i otvorenom domu, ali i vrtu u kombinaciji sa savjetima o odabiru, rastu i oblikovanju biljaka te kratkoj biologiji svakog primjerka. Boys With Plants ostavit će čitatelje željne prekrasne urbane džungle potpuno očaranima.

Prije nego odlučite svoju kućnu biblioteku obogatiti za knjigu poput ove, možete dobro istražiti je li to štivo baš za vas, prateći Instagram profile ovih zanimljivih mladića koji zanju sve o biljakama. Osim što ćete naučiti kako uzgajati biljke, dobro ćete se zabaviti i inspirirati.

Neke od zanimljivih individualaca s profila i iz istoimene knjige Boys With Plants pronađite u nastavku.

@upleafting

Iza ovog profila stoji Olle Riksson koji osim što svoj Instagram profil posvećuje biljakama, on piše i blog.  Ovom znalcu možete poslati i poruku kako biste se konzultirali i možete biti sigurni da ćete dobiti vrhunski savjet. Olle je fotograf i savjetnik za biljke koji preporučuje pronalaženje pravih imena vaših biljaka. “Sjajno je to znati kada tražite savjete i upute za njegu. Ako sumnjate da je ime iz trgovine netočno, pokušajte snimiti fotografiju i na internetu pronađite više informacija”.

@dabito

Dabito je vrlo nježan prema biljkama koje uzgaja i voli ih maziti  posebnim kupkama. Smatra da je vrlo važno odražavati higijenu biljaka, ukloniti prljavštinu s listova koja se s vremenom nakupi jer ona, naime, može blokirati upijanje svjetla što nikako ne godi razvoju biljaka. Ovaj veliki ljubitelj biljaka je i dizajner pa ćete zasigurno uživati na njegovom profilu i bogatstvu boja. Vedrina i estetika kojoj zrači ovaj Instagram profil sigurno će vas zadržati i zaokupiti vašu pažnju.

@zqqyjml 

Iza ovog profila stoji Zaki iz Singapura koji zagovara zajednički suživot više različitih biljaka. Miješanjem više različitih vrsta biljaka možete izvući najbolje iz njihovih tekstura i boja. u njegovoj ćete kolekciji stoga pronaći  biljke s velikim listovima, finije listove palmi, ali i različite tropske biljke. Njegov vrt je stoga posebno raskošan i osebujan pa takav pristup savjetuje i svojim pratiteljima na Instagramu.

@codyraptorowens 

Biljke trebaju neovisnost, kaže Cody, ali također trebaju ljubav. Cody se s posebnom ljubavlju i pažnjom odnosi prema biljkama vjerujući da je za njihov razvoj najpotrebnija ljubav i pažnja. Volite ih, zagrlite ih, poljubite ih i uživajte u njihovom razvoju, poručuje ovaj zaljubljenik u biljke.

Foto. Instagram

Učitati još
Zatvori