Tomo Ricov otkriva što nas sve očekuje na Weekendu

Tomo Ricov otkriva što nas sve
očekuje na Weekendu

Događaj koji privlači i ujedinjuje sve one koji su zainteresirani za trendove i novitete u medijskom i agencijskom svijetu – Weekend Media Festival, vraća se u velikom stilu i ove će se godine održati od 23. do 26. rujna u Rovinju. 14. izdanje najboljeg regionalnog festivala vraća se u prostore stare Tvornice duhana te će pod sloganom „I love Weekend“ slaviti život, ljubav i zajedništvo.

O programu i svemu što nam donosi ovogodišnji WMF, popričali smo s organizatorom Tomom Ricovom!

  • Ove godine osjetan je zaokret u programskoj shemi – kojim ste se temama više okrenuli – ili bolje rečeno trendovima?

Ne bih rekao da je zaokret, imali smo godinu dana pauze pa se nagomilalo zanimljivih tema. Svijet medija, komunikacija, digitalnih industrija itd. toliko je propulzivan tako da nije bio problem što staviti na program, nego što izostaviti.

  • Čija predavanja i panele nikako ne smijemo propustiti – neki vaši osobni favoriti?

S obzirom da sam kreirao program teško mi je nešto istaknuti, kao da moram birati između vlastite djece. Svakako pogledati predavanje Manfreda Spitzera, panel Infotaiment te najnoviji Weekend izum – seinfeldovski panel Ni o čemu.

  • Weekend je poznat osim po informativnoj/edukativnoj noti i po svojoj zabavnoj atmosferi i partyima – koliko će ih biti moguće ili nemoguće realizirati u aktualnoj situaciji? Pripremate li nam neke dobre glazbene programe kao i inače?

Zabavni program je uvijek bio vrlo važan dio Weekedna, ne samo radi dobrog provoda, najzanimljivije suradnje su se dogovarale baš za vrijeme partya. Ove godine imamo vremenska ograničenja ali posjetitelji festivala sigurno će se dobro zabaviti. Festival otvaramo s  disco programom  – Diskoteka by Styria i nastupom Novih Fosila, u petak nastupa najzanimljivija regionalna DJ-ica Tijana T, te Bolesna Braća a u subotu mogu vam ekskluzivno najaviti Bajagu i njegov bend.

  • Jeste li isplanirali još neke sadržaje koji će Weekend14 učiniti drugačijim no prethodnih godina?

Da, imamo jako zanimljivu izložbu fotografija koju organizira Jasmin Krpan – najkreativnije zagrebačko razdoblje novog vala kroz fotografije eminentnih fotografa tog vremena. Izložba se zove Urbane godine i na njoj će biti i nikad objavljene fotografije protagonista tog doba – Toma Gotovca, Mire Furlan, Jure Stubljića, Srđana Šapera i ostalih. Imamo zanimljiv novi prostor. Kent Klub u kojem će biti npr. promocija nove knjige poezije Mare Pitarevića koje će čitati glumac Goran Bogdan, predstavljanje ploče s Oliverovim pjesmama, te knjiga o Oliveru i Arsenu autora Zlatka Galla. Također po prvi put na Weekendu imamo predstavljanje Istočne Istre kao jedne destinacije s gradom Labinom u središtu. Siguran sam da ćemo mnogima tek otkriti čari te nedovoljno istražene istočne strane Istre.

  • Prošle godine odustali ste od održavanja festivala radi epidemiološke situacije – jeste li razmišljali o nekim alternativnim oblicima održavanja – virtualnim? Na Weekendu ćemo poslušati i jedan zanimljiv panel na temu toga jesu li eventi budućnosti oni bez druženja uživo. Kako vam je bilo organizirati ovogodišnje izdanje?

          Bilo mi je stvarno teško otkazati prošlogodišnji Weekend jer smo daleko dogurali s organizacijom istog. Weekend nema smisla kao isključivo virtualni događaj. Druženje je esencija samog festivala. Weekend se ipak može gledati i online ako netko stvarno ne može doći do Rovinja. Ovogodišnja organizacija je stvarno bila izazovna, ali smo sretni da će se Weekend ove godine konačno dogoditi i da ćemo svi moći na kraju uzviknuti s Novim fosilima: Kako je dobro vidjeti te opet!

  • Izjavili ste da za koronu u programskoj shemi nema mjesta, uz krilaticu Živio život, no ono što je sigurno jest to da ste se po pitanju sigurnosti posjetitelja dobro pripremili. Koje će sve mjere biti na snazi?

Ulazak na ovogodišnji Weekend moguć je isključivo uz EU Covid potvrdu, negativan PCR ili antigenski test koji će se moći napraviti na ulazu. Prema naputcima Stožera dozvoljeno je do 2000 ljudi tako da i to poštujemo.

  • Kakve su reakcije vaših posjetitelja – jesu li jedva dočekali povratak Weekenda, baš kao i vi? Očekujete li ove godine, s obzirom na nove zanimljive teme kojih ćete se dotaknuti, i priljev neke nove publike koja dosad još nije bila na Weekendu?

Posjetitelji Weekenda su naravno presretni da ćemo se konačno ponovno okupiti. Predviđam da ćemo imati najbolje izdanje Weekenda što se tiče atmosfere festivala, a što se tiče nove publike svi smo mi uz ovih 14 dana odrastali da ne kažem ostarili, pa tako isto i neki novi klinci dolaze što nas posebno veseli.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori