Journal Man: Stiže ‘The Last of Us’ serija, a ovo je sve što o njoj znamo

Journal Man: Stiže ‘The Last of Us’ serija, a ovo je sve što o njoj znamo

Da će HBO snimati seriju temeljenu na jednoj od najpopularnijih PlayStation igrica ‘The Last of Us’, doznalo se još u ožujku 2020. Dugo nisu bili poznati nikakvi novi detalji oko serije za koju mnogi već sada predviđaju da će biti hit, sve do nedavno kada smo konačno doznali tko će utjeloviti glavne likove.

Popularna video igra postaje serija na HBO-u

Hollywoodski glumac Pedro Pascal pojavit će se u ulozi Joela, a mlada Bella Ramsey glumit će Ellie. Zanimljivo je što smo ih oboje imali priliku gledati u seriji ‘Game of Thrones’, u kojoj je Pascal glumio Oberyna Martella, a Ramsey Lyanne Mormont.

Ovih je dana tvorac igre i izvršni producent serije Neil Druckmann otkrio nove detalje vezane za scenarij. Ispričao je da će prva sezona serije dobro prenijeti filozofsku podlogu igre, no da se nekim površinskim stvarima, poput toga kakvu odjeću nose likovi, nisu previše bavili. Poručio je da možemo očekivati da će se određene scene i dijalozi u seriji odvijati isto kao u igrici, no da će nas neki dijelovi epizoda iznenaditi.

“Stvari su ponekad prilično slične igri, a ponekad se uvelike razlikuju jer se radi o drugačijem mediju. HBO nas je usmjeravao dalje od hardcore akcije kako bismo se fokusirali na dramu i likove. Neke od mojih omiljenih epizoda jako se razlikuju od igre i jedva čekam da ih gledatelji vide”, ispričao je Druckmann.

Priča koja je osvojila ljubitelje video igara

Hvaljena zbog svog mračnog narativa, igra ‘The Last of Us’ je bila veliki hit 2013. kada se pojavila na PlayStationu 3 i postala je jedna od najprodavanijih videoigara te godine. Radi se o akcijskom hororu u kojem igrači preuzimaju kontrolu nad Joelom, rastavljenim samohranim ocem s mračnom i tragičnom prošlošću, i 14-godišnjom Ellie koji pokušavaju preživjeti u post-apokaliptičnom svijetu u kojem smrtonosna infekcija ljude pretvara u čudovišta.

Prošle godine igra je dobila svoj nastavak (‘The Last of Us Part II) koji je jednako oduševio obožavatelje koji sada s nestrpljenjem iščekuju seriju.

Foto: Naughty Dog, Instagram

Učitati još
Zatvori