Journal Man: Siva trenirka u 7 savršenih modela

Journal Man: Siva trenirka u 7
savršenih modela

Charlie Hunnam siva trenirka
Charlie Hunnam

Fenomen sive trenirke

Početak nove sezone u muškom ormaru označio je i početak sezone sive trenirke – odjevnog komada koji je postao jedan od najvećih internet fenomena i istaknuo se kao glavna zvijezda viralnih memeova i duhovitih tekstova.

Iako je #graysweatpantschallenge još 2016. godine mnogima promijenio ideju sive trenirke, za druge ona je još uvijek samo jedan od najudobnijih i najpopularnijih odjevnih komada. Bez obzira u koju grupu spadate, jedno je sigurno – siva trenirka se, na oduševljenje mnogih, vraća u središte muške garderobe i ležernih kombinacija.

Siva trenirka u 7 savršenih modela

Od udobnog materijala i u nijansama neutralne boje koja se odlično slaže s baš svim drugim bojama i uzorcima iz muške garderobe, siva trenirka godinama se ističe kao jedan od onih ležernih klasika kojima se muškarci uvijek iznova vraćaju. Prvi proljetni i jesenski dani uvijek donose porast popularnosti ovo ležernog modnog favorita, a od prošlih se jesenskih i proljetnih sezone ne razlikuje ni nadolazeće proljeće.

Baš poput konstante koju unazad nekoliko desetljeća možemo pratiti kada je riječ o popularnosti sive trenirke, ni modeli sive trenirke kroz godine se nisu bitno mijenjali. U svijetlim nijansama sive boje i najčešće izrađene od pamuka, sive trenirke ističu se ležernim krojevima, elastičnom pasicom i, nerijetko, elastičnom trakom na krajevima nogavica. Baš takvi su i modeli koje su donijele kolekcije popularnih modnih i sportskih brendova. Najveći odmak od poznatog modela donose detalji poput istaknutog loga ili sličnih brending elemenata.

U nastavku smo izdvojili 7 savršenih modela.

Orlebar Brown siva trenirka jesen 2020.
Orlebar Brown (Mr.Porter)
Polo Ralph Lauren siva trenirka jesen 2020.
Polo Ralph Lauren (Mr.Porter)
Nike siva trenirka jesen 2020.
Nike
adidas siva trenirka jesen 2020.
adidas
River Island siva trenirka jesen 2020.
River Island (ASOS)
Uniqlo siva trenirka jesen 2020.
Uniqlo
H&M siva trenirka jesen 2020.
H&M

Foto: Profimedia, adidas, Asos, H&M, Mr. Porter, Nike, Uniqlo

Učitati još
Zatvori