Sweatshirt “push harder” fotografa Ernesta Mazarekića izgleda precool i nosit ćemo ga cijelu zimu
Sweatshirt “push harder” fotografa Ernesta Mazarekića izgleda precool i nosit ćemo ga cijelu zimu

Sweatshirt “push harder” fotografa Ernesta Mazarekića izgleda precool i nosit ćemo ga cijelu zimu

Slavonskobrodski fotograf i skejter sa zagrebačkom adresom Ernest Mazarekić, ovih dana lansirao je majicu push harder na kojoj je glavni motiv njegova fotografija nastala za vrijeme zagrebačkog potresa. Fotografija na sweatshirtu dolazi iz serije njegovih fotografija Potreseni Zagreb, a koje su bile izlagane i u sklopu zagrebačkog art projekta OKOLO.

Potreseni Zagreb 

Taj 22. ožujka 2020. na Zagrebu je ostavio velik trag, a bio je još samo jedna u nizu nevolja koje su odlučile obilježiti tu godinu. Potres koji je ozbiljno ranio srce Zagreba i narušio izgled strogog centra mnogima je bio inspiracija. Naime uzeti fotoaparat u ruke i napraviti dokument vremena bio je izazov mnogim fotografima pa tako i Ernestu. “Nakon potresa sam intenzivno počeo raditi na street fotografiji. To mi je kao fotografu bilo posebno izazovno pogotovo zato što su ulice zadesili korona i potres u jednom.” Sada je jedna od tih fotografija završila na majici koja izgleda jako cool, pa smo ulovili Ernesta s par kratkih pitanja. 

Zašto naziv push harder i od kud dolazi?

Pa, rekao bih da je push najraniji manevar kojeg naučiš na skejtu. Proveo sam veliki dio svog života radeći skejt trikove, samo zato da bi ih zaboravio i učio iznova. Proveo sam jednako toliko vremena u agoniji i bolovima od padova (svake godine malo više nego one prethodne, valjda zato što nemam više 16), ali svejedno znam da nikad neću prestati pokušavati lendati taj trik koji sam naumio. Jednom skejter, uvijek skejter. I tu se dogodio taj “push harder”, koji vrlo lako možeš pretakati i u sve ostale sfere života. Kod mene je to fotografija i naš vječni love-hate relationship gdje ipak ljubav uvijek prevlada i gdje uvijek iznova push-am vlastite granice.

Kako to da si se nakon izložbi odlučio “the fotografiju” staviti na majicu?

Volim tu fotku, jako mi je draga jer je stvarno dobra, a dogodila se u tom čudnom periodu pandemije, potresa i svega lošeg. Imam previše foldera street fotografije iz te godine, a ova fotka je bila i ostala highlight. Ideja za majice nije od jučer jer sam izbacio t-shirt prije 2 godine, s “the fotografijom” u crno bijeloj verziji. Morao sam i ovu u boji nekako ovjekovječiti.

Osim ovog u planu imaš još neki dizajn/poruke?

Ja stalno nešto kemijam pa finaliziram prije ili kasnije. Sad je “push harder” u fokusu, vidjet ćemo za dalje.

Gdje će se majice prodavati i po kojoj cijeni?

Lansirali smo pre-order koji je moguć još do kraja ovog mjeseca, isključivo preko instagram profila brenda push__harder__. Cijena je 350 kn.

Planiraš li uskoro neku novu izložbu i ako da, gdje, kad, kako? 

Fokus mi je bio na nekim drugim projektima u zadnje vrijeme, ali Zagreb je baš nekako lijepo živnuo pa se sve više veselim razmišljati i u tom smjeru.

Foto: Ernest Mazarekić

Učitati još
Zatvori