Nike ima nove veganske tenisice od recikliranog otpada

Nike ima nove veganske tenisice od
recikliranog otpada

Nike je za proljeće pripremio novu kolekciju tenisica imajući na umu prvenstveno održivost okoliša. Nazvana Space Hippie, kolekcija se sastoji od četiri modela veganskih tenisica koje su napravljene od recikliranog otpada i koje, kako tvrde u Nikeu, ostavljaju najmanji ugljični otisak od svih njihovih tenisica dosad.

Space Hippie kolekcija

Space Hippie proizvod se predstavlja kao artefakt budućnosti. Uz to, Space Hippie je i ideja. Riječ je o pronalaženju načina kako napraviti najviše s najmanje materijala, energije i najmanje ugljika, pojasnio je John Hoke iz Nikea.

Gornji dijelovi Space Hippie tenisica napravljeni su od recikliranih plastičnih boca za vodu, majica i ostataka pređe, dok su potplate napravljene od 15 posto Nike Grid gume i 100 posto recikliranih pjenastih materijala.

Osim ove najnovije kolekcije koja u prodaju stiže na proljeće, Nike u dizajnu mnogih svojih tenisica poput onih iz Nike Air linije koristi reciklirane materijale i obnovljivu energiju, a u tome nije jedini. Adidas, Marks & Spencer, Topshop i Aldi samo su neki od poznatih brendova koji su imaju vegansku obuću.

Foto: Nike

Učitati još
Zatvori