Kultni brend Prada predstavio je novi muški miris – Luna Rossa Ocean

Kultni brend Prada predstavio je novi
muški miris – Luna Rossa Ocean

Luna Rossa Ocean novi je muški parfem brenda Prada. Priča koja je inspirirala nastajanje mirisa veže se uz prestižnu nagradu America’s Cup, najstariji trofej međunarodnog jedriličarstva. Naime, jedriličarska momčad Luna Rossa iz Italije seže korijene još u davnu 1997. godinu. Momčad je nastala iz čiste strasti prema moru i jedrenju Patrizija Bertellija – izvršnog direktora Prada Grupe. Samim time, možemo reći kako su more i legendarna momčad glavna inspiracija za novi parfem.

Novi miris, Prada Luna Rossa Ocean nastao je suradnjom dvaju kreatora parfema IFF-a, Anne Filipo i Carlosa Benaima. Miris Prada Luna Rossa odlikuje se jedinstvenim mirisnim potpisom. Luna Rossa Ocean, sadrži note karakteristične obitelji mirisa fougere te spaja kontrast aromatične svježine i sofisticirane senzualnosti sa svježinom bergamota koja se suprotstavlja iznimnoj sofisticiranosti esencije vetivera, zapletenoj u noti elegantnog irisa.

Miris sadrži koktel punog citrusa spojen sa lavandom i kaduljom za čistu i svježu aureolu. Obavijen majstorski osmišljenim spojem pačulija, vetivera (iz održivih izvora s Haitija) i mošusa, ovaj miris odlikuje se neodoljivim i muževnim tonom.

Jake Gyllenhaal kao lice novog Luna Rossa Ocean mirisa

Jake Gyllenhaal utjelovljuje Pradin novi miris u reklamnoj kampanji koju je snimio fotograf Sølve Sundsbø, dok je kratki spot režirao Johan Renck. Jake Gyllenhaal ističe se kao moderni pustolov te je savršen izbor za Luna Rossa Ocean parfem.

O najnovijem Prada parfemu razgovarali smo s njegovim kreatorima Annom Flipo i Carlosom Benaimom

Prada je poznata prema tome što ruši sve postojeće granice kad se radi o formuliranju mirisa. Tako su Anna Flipo i Carlos Benaim ovaj put dobili uputu od brenda da kreiraju suvremenu inačicu muževnog mirisa koji je intiman te podiže i pruža osjećaj utjehe. Novi miris trebao je portretirati muškarca koji ima fizičku i intelektualnu snagu te su oni uz pomoć tehnologije pomaknuli granice i otvorili nove horizonte. Htjeli su se obratiti ovim muškarcima snažne volje kombinirajući prirodu i tehnologiju u bočici. Anna i Carlos podijelili su s nama neke detalje o Prada Luna Rossa Ocean parfemu, a možete ih otkriti u nastavku.

  • Kako biste opisali najnoviji Prada Luna Rossa Ocean?

Luna Rossa Ocean parfem čini vrhunska mirisna baza na kultnoj fougere strukturi. Tu su strukturu u ovom parfemu kreirale sofisticirane note od irisa omotane ekscentričnim plavim vibracijama aromatične mješavine.

  • Koje su glavne mirisne note Luna Rossa Ocean parfema?

Kako bi se miris istaknuo i razlikovao od ostalih, on sadrži uglađene i bogate akrode šafrana i irisa koji evociraju meku toplinu kože. Tome se dodaje drvenasti i zadimljeni akord vetivera koji pojačava suvremeni karakter i svu muževnost koja iz njega proizlazi.

  • Kako su vas inspirirali ime parfema i dizajn bočice?

Miris predstavlja prostranstvo oceana i njihov zov na nova otkrića i pomicanje granica uz pomoć tehnologije. Uz to, bočica ima uglađene, dinamične linije poput vrhunskog remek-djela, kao i plavi odsjaj koji podsjeća na oceane.

  • Kreirali ste parfem dok ste bili poprilično udaljeni jedan od drugog. Kako je izgledao taj proces suradnje? Kako vam je tehnologija pomogla u tom pogledu?

S obzirom na to da smo bili razdvojeni 6.000 kilometara, svatko sa svoje strane Atlantika, morali smo pronaći rješenje kako bismo kreirali ovaj idealni parfem. Nove tehnologije omogućile su nam to da u trenutku uspostavimo kontinuirani dialog kako bismo održali tečnost kreiranja formule. Tako je nastala ova kreacija koja nije ograničena ni vremenom ni udaljenošću. Prada Luna Rossa Ocean rezultat je naših znanja i tehnologije.

  • Što ovaj miris čini Prada mirisom?

Baš poput Prade, unijeli smo dozu sofisticiranosti, inovacije i prirode u samo srce naše kreacije. One se savršeno nadopunjavaju i razotkrivaju neočekivanu snagu.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori