Journal man: Zli brat

Journal man: Zli brat

Među zabavnim i inspirativnim profilima koje redovito pratimo na Instagramu, odnedavno se našao i onaj zagrebačkog kreativca Franka Lovrića, Zli brat. Svakodnevne situacije prožete sarkastičnim humorom uvijek su aktualne i redovito nas nasmiju do suza. Razgovarali smo s Frankom koji nam je otkrio malo više o sebi i o cijelom konceptu Zli brat.

Tko je Zli brat?

Kakav je to dan ako se u njemu barem jednom ne nasmijemo onako od srca? Nikakav. Po svoju dnevnu dozu mi redovito svraćamo na ovaj zanimljiv Instagram profil kojeg vodi Franko Lovrić koji nam objašnjava kako je sam naziv došao iz cjelogodišnjeg uspoređivanja njega i njegovog brata blizanca, Karla. “Ja sam oduvijek bio ovaj zli brat”, kaže nam Franko uz smijeh. Toliko je taj naziv ostao vezan uz njega pa je čak i firmu nazvao Zli brat. Sve je počelo, kaže, u ovo vrijeme prošle godine. Kao i brojne druge kreativce, pandemija i zatvaranje doveli su do toga da je napokon uspio uloviti vremena i krenuo razvijati koncept. “Počeo sam ovo smišljati u trećem mjesecu prošle godine i već krajem četvrtog i početkom petog mjeseca napravio sam profil i počeo s objavama.

Inspiracija iz sveprisutnog

Na pomalo retoričko pitanje, odakle mu inspiracija, Franko nam odgovara: “Često mi ideja padne na pamet kad netko ispriča neki vic (pa makar i sto godina star) pa shvatim da bi bio fora u crtanoj formi. Nekad je samo glupa igra riječi koja mi padne na pamet, a nekad do ideja dolazim u različitim situacijama. Ponekad se dogodi i da prelistam hrvatsku bazu fraza i frazema pa tu nađem neku foru…” O dodatnom merchu još ne razmišlja, ali kaže možda jednog dana. Na pitanje o planovima, jednostavno odgovara: “Kaj bude – bit će, planovi su prestresni, nemam ja živaca za to. Bilo bi super biti u novinama, ali ne na zadnjoj stranici nego tamo pored one gole tete unutra (čisto zbog lakše “cenzure” nekih stripova).”

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori