Journal Man: Volkswagen se oprostio od legendarne Bube dirljivim animiranim videom

Journal Man: Volkswagen se oprostio od legendarne Bube dirljivim animiranim videom

Volkswagen je u srpnju prošle godine nakon 70 godina službeno prestao proizvoditi Bubu. Posljednja VW Buba je 10. srpnja 2019. sišla s proizvodne trake u tvornici u Meksiku i time je ovaj legendarni automobil otišao u povijest.

Kako bi se posljednji put oprostio od svog legendarnog modela, Volkswagen je 31. prosinca objavio emotivni video u trajanju od 90 sekundi pod nazivom The Last Mile. Radi se o kratkom animiranom filmiću koji prati mladića i njegove životne etape od perioda kad je bio dječak, preko osnivanja vlastite obitelji pa sve do starosti. Kroz cijeli život ga prati VW Buba u koju je prvi put sjeo još kao dječak, kad je njegov otac kupio prvi automobil. Na samom kraju videa, dječak je sada starac i gleda kako se njegov obožavani auto pretvara u bubu i doslovno leti u nebo.

Glazbena podloga tijekom cijelog filmića nije mogla biti bolja – pjesmu legendarnih Beatlesa ‘Let It Be’ pjeva dječji zbor Pro Music Youth. Cameo uloge imaju Kevin Bacon, koji je u filmu Footloose vozio Bubu te Andy Warhol, autor slavnog postera zelene ‘Lemon’ Bube 358, a cijela priča završava rečenicom – Tamo gdje jedan put završava, drugi počinje.

Da više ne duljimo s pričom, u nastavku pogledajte video.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori