Journal Man: Unisex parfemi koji će oduševiti i vas i vašu partnericu

Journal Man: Unisex parfemi koji će
oduševiti i vas i vašu partnericu

Tradicionalni način kreiranja parfema već je desetljećima pretežito usmjeren na jasnu podjelu muških i ženskih mirisnih nota. Međutim, kupovina parfema može postati znatno privlačnija i uzbudljivija ako se usredotočite na note koje vas privlače, umjesto na one za koje mislite da bi vam se trebale sviđati. Tako se note bora i mahovine uglavnom smatraju muškim notama, a cvijeće i vanilija ženskim. Ipak, s obzirom na to da se iste note različito razvijaju na različitim osobama, tradicionalno ženske note na muškarcu će mirisati znatno muževnije nego na ženi.

To su prepoznale i parfemske kuće, pa uniseks parfeme sve češće viđamo na policama parfumerija, a njihov miris nam nerijetko privlači pažnju tijekom šetnje gradom. Brisanje rodnih granica omogućilo je stvaranje kreativnijih mješavina mirisa, stoga je sad idealno vrijeme za istraživanje nota o kojima prije niste ni pomišljali.

Bez obzira na to preferirate li tople mirise ili one koji će vam svojom svježinom popraviti dan, u nastavku ćete pronaći uniseks parfeme koji će oduševiti i vas i vašu partnericu.

Calvin Klein CK One

Jedan od prvih uniseks parfema koji je stekao mainstream popularnost bio je upravo CK One. Citrusne note mandarine, papaje, bergamota i limuna ovom parfemu daju nevjerojatnu svježinu, dok aromatični muškatni oraščić, jasmin, ljubičica i ruža unose kompleksnost. Iako je zbog citrusnih nota na prvu intenzivan, parfem s vremenom postaje suptilniji te dobiva neočekivanu dubinu.

Calvin Klein CK One uniseks parfem
Calvin Klein CK One

Le Labo Baie 19

Osvježavajućeg mirisa koji neodoljivo podsjeća na miris kiše nakon dugog sušnog razdoblja, Baie 19 jedan je od parfema koji su instantno prepoznatljivi. Kombinacija borovice, pačulija i zelenog lišća daje parfemu prozračan i iskričav miris koji odlično pristaje i muškarcima i ženama.

Le Labo Baie 19 uniseks parfem
Le Labo Baie 19

Aesop Tacit

Inspiriran svježim notama koje obično pronalazimo u muškim parfemima, Aesop je stvorio prekrasan spoj starog i novog. Uobičajene gornje citrusne note lebde iznad svježine bosiljka koji čini srce parfema, dok donje note vetivera zrače suptilnom toplinom.

Aesop Tacit uniseks parfem
Aesop Tacit

Maison Margiela Replica Jazz Club

Malo koji parfem može tako vjerno dočarati atmosferu noćnog kluba na Kubi kao što to može Maison Margiela Replica Jazz Club. Drvene note nježno se miješaju s mirisom ruma, duhana i vanilije te stvaraju miris koji se savršeno uklapa u živahni i egzotični noćni život karipskog otoka.

Maison Margiela Replica Jazz Club uniseks parfem
Maison Margiela Replica Jazz Club

Jo Malone London Basil & Neroli

Joe Malone London Basil & Neroli utjelovljuje čist i svjež miris s neočekivanom složenošću. Ovaj parfem otvara oštra svježina bosiljka potpomognuta slatkoćom bijelih latica nerolija. Završne puderaste note neopisivo podsjećaju na miris svježe opranog rublja te isijavaju optimizam i vedrinu.

Jo Malone London Basil & Neroli uniseks parfem
Jo Malone London Basil & Neroli

Foto: Instagram, Douglas, Notino, Cult Beauty

Učitati još
Zatvori