Journal Man: Tri najbolja balzama za usne

Čak i najnjegovaniji muškarci lako zaboravljaju važnost balzama za usne. Ako koristite sredstvo za čišćenje lica, hidratantnu kremu i druge napredne proizvode za njegu, zašto se ne pobrinete za nježnu kožu oko usta? Balzam za usne može biti na vašem radaru tijekom suhih, hladnih mjeseci zime za borbu s ispucalim usnama, ali to ne znači da biste trebali preskočiti usne tijekom toplih proljetnih i ljetnih mjeseci.

Balzami za usne osmišljeni su tako da formiraju sloj preko kože kako bi zadržali funkciju barijere, poboljšali hidrataciju i zaštitili usne od okoliša.

Tijekom ljeta, balzam za usne s SPF-om jednako je važan kao i krema za sunčanje kako bi se zaštitili od opeklina od sunca i štetnih UV zraka koje mogu uzrokovati rak kože.

Stoga vrijedi istaknuti jedan od najboljih balzama za usne sa sastojcima kao što su SPF, hijaluronska kiselina i antioksidativni preparati, izbjegavajući pritom sve što može izazvati iritaciju kože, kao salicilna kiselina, kamfor i mentol.

Izdvojili smo tri omiljena balzama za usne koje hvale i stručnjaci i konzumenti.

Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30

Ovaj proizvod sadrži prirodne sastojke poput kokosa, suncokreta, shea maslaca i kakao ulja za omekšavanje kože, zajedno s vitaminima C i E i UV zaštitom SPF 30.

Kiehl’s

Sun Bum Sunscreen Lip Balm SPF 30

Umirujuće aloe vera i omekšavanje kakao maslaca pružaju svakom tipu kože dobru bazu za pobjedu protiv ispucalih usana.

Sun Bum Ulta

Neutrogena Norwegian Formula Lip Moisturizer SPF 15

Sjemenke ricinusa i kukuruzno ulje čine ovaj balzam za usne bez ikakvog mirisa vrhunskim izborom za muškarce koji će nahraniti i zaštititi svoje usne od sunca.

Neutrogena

Foto: Unsplash, Neutrogena, Kiehls, Ulta

0