Stiže prva ‘Trainspotting’ serija

Postoje filmovi bez kojih filmska industrija devedesetih ne bi bila ista. Među njima je svakako film Transpotting režisera Dannyja Boylea koji je postao apsolutni klasik i lansirao i književni predložak među najpopularnije knjige. Glavne su uloge odigrali Ewan McGregor, Ewan Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Peter Mullan i Kelly MacDonald. Film se bazirao na istoimenom romanu Irwina Welsha iz 1993., nakon 11 godina Welsh je napisao nastavak Porno, a 2012. i prequel roman Skagboys.

Prisjetimo se, radnja filma vrti se oko grupe mladića, ovisnika o heroinu, na čelu s mladim Rentonom (McGregor), koji žive u ekonomskom rasulu Edinburgha osamdesetih godina.

Nakon filmskog nastavka T2: Trainspotting iz 2002., stiže i prva Trainspotting serija!

Trainspotting serija – stiže novi spin-off klasika!

Robert Carlyle igrao je jednu od ključnih uloga u originalnom filmu, a potvrdio je da će se nova spin-off serija fokusirati na lik Begbieja kojeg je upravo on glumio. Serija će se temeljiti na još jednom Welshovom romanu, The Blade Artist. Iako je još uvijek u ranoj fazi stvaranja i osmišljavanja, velike su šanse da će se uskoro krenuti i u samu produkciju. Carlyle je otkrio i da su ovoga puta skloniji seriji upravo iz razloga što tako mogu obuhvatiti više detalja iz književnog predloška.

Originalni film Trainspotting proslavio je i redatelja Dannyja Boylea koji je kasnije režirao još jedan oscarovski film – Slumdog Millionaire. Za njega se, ipak, još uvijek ne zna hoće li raditi na ovom projektu, iako je prethodnih godina govorio o interesu prema razvijanju TV serije o likovima iz filmskog klasika.

Lik Begbieja posljednji smo put vidjeli u drugom nastavku filma. U slučaju da će film usko pratiti radnju knjige, Begbieja bi trebali pratiti kao umjetnika u Kaliforniji pod imenom Jim Francis koji živi vrlo miran život sa suprugom Melanie. Nakon ubojstva sina s kojim nije imao blizak odnos, vraća se u rodnu Škotsku. Povratak u tu sredinu suočit će ga sa svim prijateljima, neprijateljima i najvažnije – sa samim sobom.

Serija još uvijek nema službeni datum ni druge detalje, ali Carlyle je potvrdio svoj povratak u ulogu Begbieja. Sve nove detalje čekamo s nestrpljenjem!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

0