Stiže prva ‘Trainspotting’ serija

Stiže prva
‘Trainspotting’
serija

Postoje filmovi bez kojih filmska industrija devedesetih ne bi bila ista. Među njima je svakako film Transpotting režisera Dannyja Boylea koji je postao apsolutni klasik i lansirao i književni predložak među najpopularnije knjige. Glavne su uloge odigrali Ewan McGregor, Ewan Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Peter Mullan i Kelly MacDonald. Film se bazirao na istoimenom romanu Irwina Welsha iz 1993., nakon 11 godina Welsh je napisao nastavak Porno, a 2012. i prequel roman Skagboys.

Prisjetimo se, radnja filma vrti se oko grupe mladića, ovisnika o heroinu, na čelu s mladim Rentonom (McGregor), koji žive u ekonomskom rasulu Edinburgha osamdesetih godina.

Nakon filmskog nastavka T2: Trainspotting iz 2002., stiže i prva Trainspotting serija!

Trainspotting serija – stiže novi spin-off klasika!

Robert Carlyle igrao je jednu od ključnih uloga u originalnom filmu, a potvrdio je da će se nova spin-off serija fokusirati na lik Begbieja kojeg je upravo on glumio. Serija će se temeljiti na još jednom Welshovom romanu, The Blade Artist. Iako je još uvijek u ranoj fazi stvaranja i osmišljavanja, velike su šanse da će se uskoro krenuti i u samu produkciju. Carlyle je otkrio i da su ovoga puta skloniji seriji upravo iz razloga što tako mogu obuhvatiti više detalja iz književnog predloška.

Originalni film Trainspotting proslavio je i redatelja Dannyja Boylea koji je kasnije režirao još jedan oscarovski film – Slumdog Millionaire. Za njega se, ipak, još uvijek ne zna hoće li raditi na ovom projektu, iako je prethodnih godina govorio o interesu prema razvijanju TV serije o likovima iz filmskog klasika.

Lik Begbieja posljednji smo put vidjeli u drugom nastavku filma. U slučaju da će film usko pratiti radnju knjige, Begbieja bi trebali pratiti kao umjetnika u Kaliforniji pod imenom Jim Francis koji živi vrlo miran život sa suprugom Melanie. Nakon ubojstva sina s kojim nije imao blizak odnos, vraća se u rodnu Škotsku. Povratak u tu sredinu suočit će ga sa svim prijateljima, neprijateljima i najvažnije – sa samim sobom.

Serija još uvijek nema službeni datum ni druge detalje, ali Carlyle je potvrdio svoj povratak u ulogu Begbieja. Sve nove detalje čekamo s nestrpljenjem!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori