Journal Man: Znamo kada Tesla Cybertruck dolazi u prodaju
Journal Man: Znamo kada Tesla Cybertruck dolazi u prodaju

Journal Man: Znamo kada Tesla
Cybertruck dolazi u prodaju

Još od svoje premijere, Tesla Cybertruck neprestano izaziva lavinu reakcija. Od sprdnje sa izgledom samog vozila do propale demonstracije protuudarnog stakla. Prvi pogled na poligonski pickup bio je sve osim očekivanog. Iznimno robustan i gotovo neprobojan model predstavlja ne samo omanju revoluciju u proizvodnji, već i kompletnoj ideologiji ovog proizvođača automobila.

Tijekom nedavnog otvaranja Tesline tvornice Giga Texas, Elon Musk izašao je na pozornicu kako bi predstavio proizvodni model Cybertrucka. Musk se također ispričao zbog kašnjenja dugoočekivanog Cybertrucka. Najavljen još 2019. godine, izvorno je trebao biti pušten u prodaju 2021. godine. Nakon odgode, vozilo bi sada trebalo biti lansirano negdje u 2023. godini. Pogled na proizvodni model otkriva da je veći dio koncepta automobila zadržan, ali su ručke uklonjene, postavljajući se na sustav automatskog otvaranja.

Tesla Cybertruck proizvodit će se u Texas Gigafactory, za koju se sada očekuje da će postati najveća tvornica automobila u Americi. Bogati poduzetnik predstavio je planove za otvaranje više Gigafactory diljem svijeta kako bi povećao proizvodnju, do razmjera koji nijedna tvrtka nikada nije postigla u povijesti čovječanstva. Tako bi osigurao da isporuka vozila bude ekološki prihvatljiva.

Teslin električni Cybertruck dolazi u tri verzije: s jednim motorom koji pruža 402 kilometra vožnje, dvostruki motor sa 482 kilometra dometa i trostruki motor sa 804 kilometra dometa. Cijene se kreću od 39.900 dolara do 69.900 dolara.

Foto: Profimedia

Preporuka

Zatvori