Journal Man: Novi PlayStation 5 stiže u Hrvatsku!

Journal Man: Novi PlayStation 5
stiže u Hrvatsku!

Sony Interactive Entertainment (SIE) objavio je datum dostupnosti i detalje vezane uz cijenu PlayStation 5 – dugo očekivanog sustava video igara sljedeće generacije. SIE je također otkrio i novi portfelj igara PS5™, uključujući Final Fantasy XVI, Fortnite, Hogwarts Legacy i novi God of War. 

U četvrtak, 12. studenog, PS5 će biti dostupan na sedam ključnih tržišta: SAD, Kanada, Meksiko, Australija, Novi Zeland, Japan i Južna Koreja. Par dana kasnije, 19. studenog, PS5 bit će dostupan i u ostatku svijeta, a tada stiže u Hrvatsku!

PS5 digitalno izdanje bit će dostupno po cijeni od 399 eura, a PS5 s Ultra HD Blu-ray™ optičkim pogonom bit će dostupan po cijeni od 499 eura.

Oba PlayStation 5 modela koriste isti posebno izrađen procesor s integriranim CPU-om i GPU-om za visokokvalitetnu grafiku do rezolucije 4K, kao i ultra-brzi SSD s integriranim I/O sustavom s munjevito brzim učitavanjem. Oba PS5 modela nude i produbljeni osjećaj uronjenosti u igru kroz bežični kontroler DualSense i 3D audio mogućnosti, stoga će igrači uživati ​​u istim savršenim igračkim iskustvima bez obzira na to koji PS5 izaberu. 

„Otkako smo prošle godine prvi put najavili svoju sljedeću generaciju konzole, dobili smo zapanjujuću podršku programera i ljubitelja igara širom svijeta, i nam jako puno znači“, rekao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment.

„Sada nas dijeli samo dva mjeseca od dolaska PS5 koji će ponuditi nova iskustva, a koja nadilaze očekivanja igrača o tome kako igre mogu izgledati i zvučati te kako ih igrači mogu doživjeti i u konačnici igrati ih. Jedva čekamo da naši obožavatelji iskuse nevjerojatnu brzinu, pojačanu uronjenost u igre koje oduzimaju dah na PS5 kada postane dostupan ovog studenog.“ 

Šireći svoj rastući portfelj igara, SIE je jučer predstavio nekoliko novih naslova koji dolaze na PS5 među kojima su Devil May Cry 5 ™ Special Edition (Capcom), Final Fantasy XVI (Square Enix) , Five Nights at Freddy’s Security Breach (Steel Wool Studios i ScottGames), Hogwarts Legacy (Warner Bros. Games), Novi God of War (Santa Monica Studio).

Naslovi kao što su Marvelov Spider-Man: Miles Morales, Call of Duty: Black Ops Cold War i Demon’s Souls, koji dolaze na PS5, najbolja su postava igara u povijesti PlayStationa.

Kako bi podržao PlayStation®4 zajednicu u procesu prelaska na sljedeću generaciju, SIE će učiniti dostupnima PS4™ verzije ekskluzivnih naslova: Marvelov Spider-Man: Miles Morales, Sackboy A Big Adventure i Horizon Forbidden West. Iako su ove tri igre osmišljene kako bi iskoristile prednosti PS5 konzole i jedinstvenih značajki sljedeće generacije poput ultrabrzog SSD-a i DualSense kontrolera, vlasnici PS4 moći će uživati ​​i u tim iskustvima kada ih pokrenu. PS4 digitalne verzije ovih igara uključuju besplatnu nadogradnju na obje PS5 konzole, dok će vlasnicima fizičkih kopija ovih igara biti omogućena besplatna nadogradnju na PS5 s Ultra HD Blu-Ray optičkim pogonom. 

Uz to, SIE je danas otkrio PlayStation Plus Collection, posebno izabranu postavu PS4 igara koje su definirale generaciju igrača, a koje će biti dostupne PS Plus pretplatnicima za preuzimanje i igranje na PS5. Kolekcija PS Plus sadrži od kritičara hvaljene igre, uključujući Batman™ Arkham Knight, Bloodborne, Fallout 4, God of War, Monster Hunter: World, Persona 5 i mnoge druge. 

Foto: PR, PlayStation

Učitati još
Zatvori