Journal Man: Počelo je snimanje posljednje sezone serije Peaky Blinders, a nakon toga dolazi film

Journal Man: Počelo je snimanje posljednje sezone serije Peaky Blinders, a nakon toga dolazi film

Nakon što je 2013. godine počela s prikazivanjem, jedna od najuspješnijih BBC-jevih serija Peaky Blinders ubrzo je postala globalni fenomen. Smještena u kriminalno podzemlje u Birminghamu 20-tih godina prošlog stoljeća, britanska serija koja prati obitelj Shelby i njihovu bandu iz godine u godinu oduševljava i kritiku i publiku.

Peaky Blindersi se vraćaju

Nakon godinu dana odgode zbog pandemije koronavirusa, ekipa je ovih dana počela sa snimanjem šeste sezone, što je razveselilo brojne fanove koji jedva čekaju vidjeti što će se dalje događati s Tommyjem Shelbyjem i svim ostalim likovima. No, odmah je stigla i jedna pomalo tužna vijest – šesta sezona ujedno će biti i posljednja.

“Peaky Blindersi se vraćaju. Nakon prisilne odgode početka snimanja zbog pandemije, obitelj Shelby se našla u iznimnoj opasnosti, a ulozi nisu nikada bili tako visoki. Ovo će biti najbolja sezona dosad i sigurni smo da će se svidjeti našim obožavateljima”, izjavio je autor serije Steven Knight.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial)

Priča će završiti na filmskom platnu

Knight je prvotno planirao okončati seriju nakon sedme sezone, s početkom Drugog svjetskog rata, odnosno prvom zračnom uzbunom u Birminghamu 1939. godine. No, Covid je promijenio njegove planove pa je će šesta sezona biti posljednja.

Ipak, razloga za tugu nema – Knight je najavio da će nakon serije snimiti film kojim će se završiti priča o Peaky Blindersima. “Mogu vam reći da je moj plan od početka bio da Peaky Blinders završi kao film. To će se i dogoditi”, izjavio je Knight za Deadline.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial)

No, vratimo se mi na seriju i što nas čeka u posljednjoj sezoni. U petoj sezoni je Tommy Shelby (Cilian Murphy) postao zastupnik u britanskom parlamentu, a planove mu pokušava pomrsiti Oswald Mosley (Sam Claflin), zastupnik sklon fašizmu. Kada njegovo ubojstvo propandne, Tommy uperi pištolj u vlastitu glavu, što je posljednja scena koju smo vidjeli.

S obzirom da je snimanje tek počelo, očekujemo da će se serija na malim ekranima pojaviti nekad krajem ove ili početkom iduće godine. Malo je reći da jedva čekamo.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori