Journal Man: Ove destinacije najuzbudljivije je otkrivati solo

Journal Man: Ove destinacije
najuzbudljivije je otkrivati solo

Milenijalci su posljednjih godina popularizirali trend putovanja koja postaju ne samo način provođenja godišnjeg odmora već način života. Mnogi od njih postali su i digitalni nomadi što znači da su svoja proživljavanja na putovanjima pretočili u unosan posao koji osim što donosi financijsku dobit, donosi im i uživanje, nove oblike učenja, suradnje i umrežavanja s klijentima i suradnicima iz različitih gradova i država. S obzirom na to pa posljedično i sve veću potrebu za putovanjima znatno više vremena nego ikada prije moderan čovjek provede putujući i istražujući nova mjesta i nova tržišta. No, nije uvijek jednostavno uskladiti vlastite obveze, potrebu za kvalitetno provedenim slobodnim vremenom s istim potrebama svojih prijatelja i partnera/ica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by galla (@iamgalla) on

Kako solo putovanja ujedinjavaju ugodno i korisno?

Uopće ne čudi činjenica da se sve više pojedinaca odlučuje na solo putovanja na kojima usklađuju ugodno s korisnim. Na mjestima koja upoznaju po prvi put doživljavaju zanimljiva iskustva, prolaze kroz procese učenja i nadogradnje vlastitih znanja i vještina. S obzirom da putuju sami, mnogi solo putnici lakše i brže ostvaruju kontakte s drugim ljudima, povezuju se s organizacijama, tvrtkama i pojedincima, prezentiraju vlastito poslovanje, rade u cooworking prostorima, ali i uživaju provodeći slobodno vrijeme na način koji najviše zadovoljava njihove interese i senzibilitet.

U čemu je posebnost solo putovanja?

Solo muškarci na solo putovanjima mnogo lakše upoznaju potencijalne partnere/ice, sjajno se provode bez opterećenja itinerarijem i vremenskim ograničenjima koja su čest problem na putovanjima kada se putuje u društvu. Solo putnici bez kompromisa odlučuju koliko će se, s kim i kako zadržavati na pojedinim mjestima i koji će biti sljedeći punktovi na putovanju.

Neka su mjesta idealna za ovakav tip putovanja jer nude pregršt zanimljivosti i sadržaja koja je najbolje otkrivati sam. Tako se, naime, najintenzivnije osjeti punoća i spozna višeslojnost nekog lokaliteta. Možete si uzeti onoliko vremena koliko vam je potrebno za istraživanje i guštanje.

Na lokacijama koja su pravi raj za solo putnike otkrit ćete pregršt galerija i muzeja sa stalnim postavkama i uvijek iznova obogaćenom ponudom koja prati nove pravce u umjetnosti, ali ističe važnost povijesti i različite utjecaje na kulturu i društvo civilizacija, država i regija.

Multimedijalni sadržaj koji modernim kanalima ukazuje na estetske vrijednosti umjetničkog stvaranja, ali i na kritiku društva, posebno su važan doživljaj za modernog čovjeka i sve su popularniji u gotovo svim svjetski poznatim muzejima i galerijama.

Noćni život s odličnim svirkama uživo i ponudom kojima foodies teško odolijevaju jaki su razlozi da se otisnete na putovanje sami sa svojim koferom i otvorenim umom.  To su mjesta gdje je nemoguće osjećati se sam jer uvijek ćete pronaći razlog za razgovor, prelijevanje energije i strasti koju dijelite prema mjestu i njegovim sadržajima s gomilom koja vas okružuje. Amsterdam, Stockholm, Barcelona, Island, New York, Novi Zeland i Australija, London, Budimpešta, Berlin i München, samo su neki od lokaliteta idealnih za solo putovanja.

Amsterdam, Nizozemska

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Travel – Adventure – Amsterdam (@gabriel.guita) on

Stockholm, Švedska

Barcelona, Španjolska

Island

New York, SAD

London, Engleska

Novi Zeland

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ↞Lee ☓ Enjoi↠ (@explorewithlee) on

Australija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gl3no on

Budimpešta, Mađarska

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ↠ ⠀⠀ Λ L E X (@alexpreview) on

Berlin, Njemačka

München, Njemačka

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori