Journal Man: Ovaj vikend na Netflixu gledamo stand-up specijale

Journal Man: Ovaj vikend na Netflixu
gledamo stand-up specijale

Netflix stand-up specijali naslovna

Budući da ćete i ovaj vikend provesti kod kuće, sigurno pretražujete Internet i Netflix kako biste našli serije i filmove koje još niste pogledali. Međutim, kako karantena traje već gotovo mjeseca dana, vjerojatno ste dosad pogledali sve što vam se činilo zanimljivim. Ako dolazak novog sadržaja na Netflix ne prati vaš tempo gledanja, a ne želite po drugi ili treći put u kratkom vremenu gledati istu stvar, imamo prijedlog za ovaj vikend – stand-up specijale na Netflixu.

Netflix je bio jedan od prvih streaming servisa koji je počeo snimati turneje poznatih komičara kako bi gledateljima omogućio uživanje u njihovim nastupima. Tako je s vremenom nastala poprilično velika baza specijala u kojoj se nalaze nastupi gotovo svih relevantnih komičara današnjice. To znači da čak i ako se među našim omiljenim specijalima ne nalazi vaš najdraži komičar, njegov specijal vjerojatno ipak možete pronaći na Netflixu.

John Mulaney: Kid Gorgeous at Radio City

Kid Gorgeous je vizualno jednostavna stand-up komedija s naglaskom na opservacijski humor. Većina šala zasniva se na Mulaneyevom braku, adolescenciji, slavnim ličnostima, politici i strahu povezanim sa suvremenim američkim načinom života. Kid Gorgeous  dobio je izvrsne kritike te je 2018. godine nagrađen Emmyjem.

James Acaster: Repertoire

James Acaster jedan je od najboljih mladih britanskih komičara, stoga njegov Netflix specijal definitivno vrijedi pogledati. Specijal se sastoji od četiri dijela koji funkcioniraju odvojeno, ali svi imaju zajedničke tematike poput identiteta, neobičnih riječi i apsurdnog ponašanja.

Ali Wong: Baby Cobra

Svojim prvim specijalom Ali Wong je, nakon kazališta u Seattleu, uspjela nasmijati čitav svijet neumjesnim pričama o trudnoći i odnosu s mužem.  Specijal je snimljen dok je Ali bila u sedmom mjesecu trudnoće što u kombinaciji s njenom urnebesnom energijom i brutalnom iskrenošću čini prizor koji dugo nećete zaboraviti.

Bo Burnham: Make Happy

Burnham je karijeru započeo stvaranjem videozapisa na YouTubeu te je nedavno režirao hit film Eight Grade, ali ga njegova stand-up komedija definitivno prikazuje u najboljem svjetlu. Objavljen 2016. godine, Make Happy je specijal koji će vas kombinacijom pjesme i komedije nasmijati do suza.

Jenny Slate: Stage Fright

Komičarka i glumica Jenny Slate svojim Netflix specijalom pruža publici pogled na svijet komičara te ju nasmijava dogodovštinama iz svog života. Prevladavajući strah od scenskog nastupa, Slate zbija urnebesne šale o događajima poput pohađanja poloćke, ali i susretima s duhovima koji su opsjedali  njen dom.

Hasan Minhaj: Homecoming King

Hasan Minhaj je svojim Netflix debijem srušio granicu između stand-up komedije i live pripovijedanja. Kombinirajući  humor i kritičko razmišljanje, Minhaj u specijalu govori o svom djetinjstvu, obitelji te problemima koje je imao kao komičar u nastajanju, ali i kao Indijac u SAD-u.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori