Journal Man: Omiljeni Volkswagen multivan dolazi u novom, električnom izdanju

Journal Man: Omiljeni Volkswagen multivan
dolazi u novom, električnom izdanju

Nakon što je ove zime, Volkswagen najavio kako planira lansirati na tržište produkcijsku verziju nagrađivanog I.D. Buzz koncepta električnog vozila, omiljenog multivana, 2022. i to za Sjedinjene Države, Europu i Kinu, sada se sve više govori o ovom pametnom rješenju.

Volkswagenov multivan je kroz godine postao simbolom slobodarskog načina života, putovanja i nesputanog duha, a budući da smo usred sezone putovanja, pustolovi diljem svijeta ne mogu dočekati da ovo električno izdanje omiljenog vozila postane dostupno na širem tržištu. Naime, prodaja počinje tek najesen pa ćemo ovoga ljeta putovati bez ove nove inačice multivana, ali već jesenska putovanja možete planirati u novom limenom ljubimcu.

“The Bus is Back”

I.D. Buzz koncept je osvojio nekoliko nagrada u mjesecima otkako je objavljen na Auto Showu u Detroitu. Iako je dizajnom ostao vjeran klasičnoj, dobro znanoj verziji popularnog multivana, I.D. Buzz sada ima i svjetlosnu traku koja okružuje vozilo i daje mu jedinstveni vizualni potpis. LED prednja svjetla imaju šesterokutne segmente koji djeluju kao “oči” za komunikaciju stanja vozila. I.D. Buzz uspijeva izgledati moderno i bezvremenski, što je jedno od ključnih obilježja dizajna brenda je Volkswagen.

Najavljena je i potpuno električna izvedba s motorom snage 82 kW te kapacitetom baterija do 77,6 kWh što će biti dostatno za 400 km.

Foto: Volkswagen


Učitati još
Zatvori