Journal Man: Zašto bi svaki muškarac trebao obratiti pažnju na pravilno čišćenje lica?

Journal Man: Zašto bi svaki muškarac trebao obratiti pažnju na pravilno čišćenje lica?

Možda mislite da je dovoljno svako jutro i svaku večer umiti lice vodom, staviti hidratantnu kremu i da ste time gotovi s beauty rutinom. Isto tako, vjerujemo da vam korištenje seruma, maski za lice i ostalih kozmetičkih preparata zvuči kao znanstveni eksperimet, ali sigurno znate da koža sve pamti pa joj je zbog toga potrebna svakodnevna njega, a pogotovo kad je u pitanju koža lica.

Osim hidratantne kreme, važan korak u beauty rutini predstavlja korištenje gela za čišćenje lica. On pomaže dubinski očistiti lice i ispire nečistoće te uklanja višak ulja. Da biste imali besprijekoran ten, lice biste trebali čistiti dva puta dnevno gelom za čišćenje, ujutro i navečer. Važna stvar u cijelom ovom procesu jest da prvo odredite koji tip kože imate, a zatim da investirate u dobar i kvalitetan proizvod. Srećom, na tržištu danas postoji pregršt proizvoda za svaki tip kože. Da bismo vam olakšali potragu, u nastavku vam donosimo najbolje.

Za sve tipove kože

Elemis Deep Cleanse Facial Wash gel za čišćenje lica sadrži citrusna ulja mandarine, naranče i limuna koji zajedno s ekstraktima metvice i peperminta pomažu u uklanjanju nečistoća i ostavljaju kožu mekom, glatkom i sjajnom.

Elemis Deep Cleanse Facial Wash

Za mješovitu do problematičnu kožu

Ovaj gel za čišćenje lica sa sjemenom peršina odlično uklanja prljavštivu koja se nakuplja na koži nakon dugog radnog dana. Sadrži mliječnu kiselinu za nježni piling te ulja lavande i jojobe. Prikladno je za sve tipove kože, a pogotovo za mješovitu do problematičnu.

Aesop Parsley Seed Facial Cleanser

Za osjetiljivu kožu

Ovaj gel za čišćenje lica je obogaćen botaničkim sastojcima koji čiste i umiruju kožu bez narušavanja njezine prirodne ravnoteže. Lagano se pjeni i vaše lice ostavlja osvježenim i glatkim. Malu količinu proizvoda dovoljno je umasirati na lice i vrat, a zatim isprati toplom vodom.

Haeckels Marine Facial Cleanser

Foto: Mr Porter

Učitati još
Zatvori