Journal Man: Radite od kuće? Isključite pozadinsku buku uz ove slušalice!

Journal Man: Radite od kuće? Isključite
pozadinsku buku uz ove slušalice!

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by Pinkush (@tjpinkush) on

Možda vam je rad od kuće prije pandemije izgledao puno privlačnije od svakodnevnog odlaska u ured, ali nakon višetjednog boravka u kući vjerojatno ste uvidjeli koliko vam stvari u vašem domu umanjuje produktivnost. Osim punog frižidera koji vas svako malo mami, tu su i vaši ukućani koji neprestano pričaju, gledaju televiziju i ulaze u vaš ‘ured’ zbog čega imate problema s koncentracijom i praćenjem sastanaka. Kako bismo vam olakšali rad od kuće, za vas smo pripremili listu s najboljim active noise-cancelling slušalicama koje trenutno možete kupiti.

Active noise-cancelling slušalice

Active noise-cancelling ili ANC slušalice imaju tehnologiju redukcije buke koja koristi mikrofone da bi detektirala vanjske zvukove koji dolaze do vas. Nakon što se ti zvukovi pretvore u signal, slušalice ga invertiraju i dodaju u izlazni signal koji sadržava i glazbu koju slušate. Time se poništava signal vanjske buke, a vi čujete samo glazbu. Ako ne slušate ništa, a imate uključenu ANC tehnologiju na vašim slušalicama, imat ćete osjećaj da ste u potpuno izoliranoj prostoriji jer nećete čuti ništa osim vlastitih misli. 

Sony WH-1000XM3

Sonyjeve high end slušalice podržavaju integraciju s Google Assistantom i Amazon Alexom. To znači da možete dobivati glasovne obavijesti, postavljati podsjetnike i još mnogo toga bez uporabe vašeg smartphonea. Što se tiče redukcije buke, Sony WH-1000XM3 imaju najbolju ANC tehnologiju na tržištu i zbog toga su prvi izbor većine kupaca. Sony je zadržao 3.5 mm priključak tako da možete slušati FLAC datoteke bez gubitka kvalitete zvuka. Kvaliteta ugrađenog mikrofona također je izvrsna, pa ćete ih bez problema moći koristiti na remote sastancima.

Sony WH-1000X_M3 noise cancelling slušalice
Sony WH-1000XM3

Bose 700

Bose je proizvođač koji je među prvima usavršio ANC tehnologiju, a ove slušalice prate tradiciju brenda. Osim što su vizualno najatraktivnije na popisu, Bose 700 su i najudobnije, pa tako nakon višesatnog korištenja ovih slušalica nećete primijetiti neugodno žarenje ušiju ili stezanje oko glave. Slušalice nemaju fizičke tipke, već svojom glazbom upravljate gestama što će zahtijevati malo privikavanja. Jedina negativna strana Bose 700 slušalica je nestandardni 2.5 mm priključak za kabel.

Bose 700 noise cancelling slušalice
Bose 700

Jabra Elite 85h

Elite 85h je jedini par slušalica s tehnologijom uklanjanja buke koji ima vodootpornu nano zaštitu. To ove slušalice štiti od vlage, pa ćete ih osim za posao bez straha moći koristiti i dok vježbate. Automatska detekcija korištenja slušalica izvrsno funkcionira i pauzira vašu glazbu svaki put kada skinete slušalice. Najveća prednost Elite 85h je njihova baterija – jedno punjenje bit će dovoljno za 35 sati neprekidnog korištenja.  ANC možda nije kao kod Sonya, ali će vam dovoljno umanjiti buku da možete nesmetano raditi.

Jabra Elite 85h noise cancelling slušalice
Jabra Elite 85h

Microsoft Surface Headphones

Najzanimljiviji detalj Microsoft Surface slušalica je materijal koji je korišten za izradu jastučića – oni su izrađeni od istog materijala kao i mawashi, odnosno povez koji nose sumo hrvači. Zbog toga su ove slušalice iznimno mekane i udobne, a čak je i traka za glavu podstavljena mekom pjenom. Slušalice imaju fizičke brojčanike čijim okretanjem možete kontrolirati jačinu zvuka. ANC tehnologija je vrlo dobra, ali ipak primjetno zaostaje za Sonyjevim i Boseovim slušalicama.

Microsoft Surface Headphones noise cancelling slušalice
Microsoft Surface Headphones

Beats Solo Pro

Beats Solo Pro prve su on-ear ANC slušalice ovog brenda, ali unatoč tome mogu parirati slušalicama proizvođača s višegodišnjim iskustvom u ovom području. Kao i sve Beats slušalice, audio profil Solo Pro slušalica podešen je za pop glazbu što će biti zadovoljavajuće prosječnom korisniku, ali će audiofili primijetiti nedostatak detalja. Uklanjanje buke je izvrsno, ali ima samo dvije postavke što se čini smiješnim u usporedbi s Bose 700 koje imaju 11 različitih postavki ANC-a.

Beats Solo Pro noise cancelling slušalice
Beats Solo Pro

Photo: Instagram, Sony, Bose, Jabra, Amazon, Beats by Dre

Učitati još
Zatvori