Journal Man: Blejzeri koje ćete nositi uz svaku proljetnu kombinaciju

Journal Man: Blejzeri koje ćete nositi uz
svaku proljetnu kombinaciju

S dolaskom toplijih dana zimske jakne i kapute pospremit ćemo duboko u ormar, a u prvi plan doći će lagane proljetne jakne, baloneri i blejzeri. Upravo su blejzeri jedan od najsvestranijih komada kako u ženskoj, tako i u muškoj garderobi i savršen su dodatak gotovo svakoj kombinaciji.

Iako na prvi pogled izgledaju kao sakoi, između ova dva odjevna komada ipak postoji razlika. Sakoi su, naime, formalniji i nose se uz odijela, a blejzer se može nositi i uz opušteniju odjevnu kombinaciju. I dok nošenje odijela podrazumijeva identičnu kombinaciju boja i materijala hlača i sakoa, blejzer se nosi u rasparenim kombinacijama. To znači da ga možete nositi na traperice, košulje, pulovere, majice kratkih rukava i sl., a da pritom ne moraju biti u istom tonu.

Savršen dodatak svakoj kombinaciji

Blejzeri su odlični za poslovne stylinge jer će svakom outfitu dati potrebnu dozu formalnosti, a takvu smart casual kombinaciju osim na posao možete nositi i na večere, zabave i slična događanja. Odličan su komad za proljetne dane jer kad dovoljno zatopli, blejzer će preuzeti ulogu jakne pa se svakako isplati investirati u barem jedan.

Blejzeri su s godinama napredovali i pojavili se u novim izdanjima i krojevima koji laskaju figuri, a pomoću njih ćete postići efekt stiliziranosti čak i kad nemate puno vremena ili volje za spremanjem i uređivanjem. U nastavku smo izdvojili nekoliko modela koje trenutno možete pronaći u high-street ponudi, a na vama je da odaberete onaj koji vam se najviše sviđa.

Mango
Reserved
Mango
Zara
Zara
Massimo Dutti
Reserved
Zara
Reserved
Reserved
s.Oliver

Foto: Zara, Massimo Dutti, s.Oliver, Reserved, Mango

Učitati još
Zatvori