Journal Man: Muškarci koji su ovjekovječili naslovnice američkog Voguea

Journal Man: Muškarci koji su
ovjekovječili naslovnice američkog Voguea

Vogue je bez daljnjega najpoznatiji, najcjenjeniji i najutjecajniji modni časopis na svijetu. Ima li većeg gušta od omiljenog modnog časopisa u rukama i neprekidnog listanja pomno uređenih stranica? Vogue nam daje inspiraciju i drugačiji pogled na tisak te razvija našu kreativnost. Potiče nas da život živimo kao pustolovinu i da težimo osobnom rastu, razvoju i krajnjem zadovoljstvu. Iako ga se često koristi kako bi ukrasio police i stoliće, Vogue ne priča samo jednu priču. On vodi čitatelje do onoga što će se dogoditi sljedeće i potiče na njihovo razmišljanje.

Upečatljivi i visokokvalitetni editorijali

Već 125 godina tiskano izdanje bilježi i modne i društvene promjene, promjene ucrtane na sjajnim stranicama i naslovnicama. Vogue modu postavlja u kontekst kulture i svijeta u kojem živimo – kako se odijevamo, živimo i družimo, što jedemo, slušamo i gledamo i koje trendove pratimo. Sa sjedištem u New Yorku, počeo je kao tjedne novine 1892. godine prije nego što je godinama kasnije postao mjesečni časopis. Najveće izdanje časopisa Vogue objavljeno je u rujnu 2012. i sadržavalo je 900 stranica. Kultne naslovnice Voguea sadržavaju živopisne slike koje pripovijedaju bezvremenske priče, a Vogue je u međuvremenu predstavio brojne glumce, glumice, glazbenike, manekenke, sportaše itd.

Iako se posljednjih godina često govori i piše o kraju tiska, ova „modna Biblija“ dokazuje da joj kraj nije niti blizu i da će svojim bogatim sadržajem nastaviti uljepšavati današnju surovu realnost. Zakoračili smo u veljaču, mjesec u kojem slavimo ljubav te smo za vas izdvojili popis slavnih muških imena iz svijeta umjetnosti i sporta koja su u društvu prekrasnih dama ovjekovječili naslovnice prestižnog američkog Voguea!

Richard Gere, studeni 1992.

George Clooney, lipanj 2000.

Ben Stiller, veljača 2016.

Harry Styles, prosinac 2020.

Justin Bieber, ožujak 2019.

Zayn Malik, kolovoz 2017.

Kanye West, ožujak 2014.

Lebron James, travanj 2008.

Ryan Lochte, lipanj 2012.

Foto: Vogue

Učitati još
Zatvori