Journal Man: U Bangkoku održana Louis Vuitton revija u čast Virgila Abloha
Journal Man: U Bangkoku održana Louis Vuitton revija u čast Virgila Abloha

Journal Man: U Bangkoku održana Louis
Vuitton revija u čast Virgila Abloha

Muška kolekcija brenda Louis Vuitton za jesen/zimu 2022. nedavno je imala svoju drugu reviju, ali ovaj put kolekcija je zaživjela u Bangkoku, Tajland. Nakon Pariza u siječnju, na sasvim poseban način predstavljena je muška kolekcija, a ujedno i posljednja prerano preminulog dizajnera Virgila Abloha koja je na ovaj način proslavila njegovih osam sezona u ovoj modnoj kući. Najnoviji komadi iz muške kolekcije odaju počast idejnoj kreativnosti Virgila Abloha i poigravaju se s potpisom Louis Vuittona.

„Mogli bismo otići u Indiju, Kansas ili Kubu, ali gdje god da idemo fokus je na mladosti: faza u vašem životu prije nego što ste bili naučeni ili programirani da radite, razmišljate ili nosite određene stvari. U toj studiji shvaćate da se tinejdžeri na suprotnim stranama svijeta bave istim stvarima. To odražava činjenicu da smo, u osnovi, svi mi jedno”, rekao je Abloh.

Teatralni performans u čast Virgila Abloha bio je puno više od modne revije. Baš kao i prva izložba, kolekcija je zaživjela u Louis Dreamhouseu. Sunce je kružilo oko seta dok su instrumenti i kuća planetarno lebdjeli u sanjivom eteru. Otvaranje revije bio je kinematografski uvod redatelja Sivaroja Kongsakula koji je prikazao rano iskustvo 11-godišnjeg dječaka u ruralnom Tajlandu.

Sama kolekcija je kroz karakterističan spoj streetweara i visoke mode donijela prepoznatljiv modni rukopis poznatog dizajnera koji je na čelu ove modne kuće bio od 2019. godine. Iako je sam Abloh bio poznat po inovacijama i kreativnosti, ova kolekcija nije donijela puno novoga, ali to joj nije bio niti cilj. Ona je napravljena kako bi stvorila osjećaj nostalgije i zahvalnosti za sve ono što je prerano preminuli dizajnerski genij ostavio iza sebe.

Foto: Louis Vuitton

Učitati još
Zatvori