Journal Man: Izašao je Samsung Galaxy Note 10

Journal Man: Izašao je Samsung
Galaxy Note 10

Južnokorejski tehnološki div Samsung prekjučer je na ekskluzivnom eventu  „Galaxy Unpacked 2019“ predstavio svoj novi pametni telefon Galaxy Note 10 koji ovog puta dolazi u čak dvije veličine. Manji Note 10 dolazi sa 6,3 inčnim Super Amoled zaslonom, a veći Note 10+ dolazi sa 6,8 inčnim ekranom. Oba primjerka dolaze sa S Pen olovkom integriranom u unutrašnjost telefona, a novost je i da nije nužno da se ona prisloni na ekran, već se može koristiti i na manjoj udaljenosti gestama ruke.

Modeli dolaze u četiri osnovne boje, a novina je i kamera koju su Samsungovi inženjeri postavili ovoga puta u sredinu. Uz to, izbačen je standardni utor za slušalice po uzoru na ljutog rivala Apple. Samsung zna koliko je baterija važna pa je u Note 10 ubacio bateriju od 3500 mAh, dok je u veći model ubacio bateriju od 4300 mAh, a oba modela se mogu puniti na wirelles punjaču.

Za američke modele najavljena je i posebna 5G tehnologija, dok u Hrvatskoj trebamo pričekati za implementaciju tog super brzog interneta. Galaxy Note 10 dolazi s proširenim mogućnostima Samsung DeXa, što korisnicima znatno olakšava rad. Putem jednostavne USB veze, korisnici mogu upravljati datotekama te koristiti mobilne aplikacije pomoću miša i tipkovnice, pri čemu podatke na uređaju čuva sigurnosna platforma Samsung Knox.

Uz navedeno, uz Galaxy Note 10 korisnici se jednim klikom mogu izravno povezati sa svojim Windows 10 računalom. Tako mogu nesmetano pregledavati obavijesti, primati i slati poruke te pregledavati fotografije bez upotrebe pametnog telefona.

Superiornost ovog pametnog uređaja dolazi na području fotografije u koje je ubačeno čak tri stražnje kamere – dvije po 12 megapiksela, jedna od 16 megapiksela te poseban AR lens za virtualnu stvarnost. Upravo ta tehnologija pod imenom AR Doodle omogućava da upalite kameru i u virtualnoj stvarnosti koristite olovku kako bi osobu koju slikate uljepšali ili joj nacrtali modni detalj. Novost je i native video editing u kojem možete odmah za vrijeme snimanja videa dorađivati video tako da izrezujete scene, dodajete muziku i slično.

Preporuka

Zatvori