Journal Man: Guinness Storehouse ima novu turu koja će oduševiti svakog ljubitelja piva

Journal Man: Guinness Storehouse ima novu turu koja će oduševiti svakog ljubitelja piva

Guinness Storehouse, mjesto gdje nastaje najpoznatije irsko pivo, jedna je od najposjećenijih atrakcija u Dublinu koju svaki ljubitelj piva mora barem jednom posjetiti. Na čak sedam katova posjetitelji imaju priliku doznati sve o povijesti i nastanku Guinnessa, u kojem na kraju razgledavanja možete uživati u Gravity baru, koji se nalazi na samom vrhu zgrade, dok istovremeno uživate u pogledu na irsku prijestolnicu.

Zavirite iza vrata Guinness tvornice

Slavna pivovara od prošlog mjeseca ima i novu turu koja vas ovoga puta vodi iza kulisa, odnosno ‘iza vrata’ St. James Gate pivovare. Osim što ćete vidjeti cijeli proces nastanka piva, moći ćete zaviriti u dijelove tvornice koje čak neki od zaposenika nikad nisu imali prilike vidjeti. Obilazak započinje u Roast House, gdje se prži ječam, a zatim se nastavlja u 200 godina starim Vat Houses u kojima Guinness mjesecima sazrijeva prije nego ga imamo priliku kušati. Putevima Arthura Guinnessa koji je otvorio pivovaru 1759. preko popločenih staza, željezničke pruge i kroz podzemni tunel doći ćete do Brewhouse 4, najsuvremenije pivovare u kojoj se Guinness danas kuha.

Naravno, tijekom razgledavanja koje traje tri sata, doznat ćete sve o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Guinnessa te kako se proces kuhanja piva na mjestu mijenjao i razvijao tijekom stoljeća.

Nakon toga imat ćete priliku u eksperimentalnoj pivovari Guinness Open Gate testirati ograničena izdanja piva koja se ne mogu pronaći nigdje drugdje u svijetu. Tura završava degustacijom piva i hrane, a za uspomenu ćete dobiti i poklon. Cijena je 95 eura, a iz Guinness Storehousea tvrde da je vrijedno svakog novčića.

Foto: Pixabay

Učitati još
Zatvori